KAKO SE POPUNJAVA ZAHTEV ZA PENZIONERSKU KARTICU: Potrebna su ova tri podatka

Novosti online

15. 03. 2023. u 08:22

PRIJAVA za penzionerske kartice počinje danas, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

КАКО СЕ ПОПУЊАВА ЗАХТЕВ ЗА ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ: Потребна су ова три податка

Foto: Printskrin

Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počeće od oktobra.

Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a danas od 12 do 14 časova na Trgu republike u Beogradu biće održana javna promocija tog pesonalizovanog dokumenta.

Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice.

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su 3 lična podatka - JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

Foto: Printskrin

BONUS VIDEO: Siniša Mali - Srbija je na sigurnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!