IPAK JE DOBRA ZA VARENJE: Potvrđeno - Gazirana voda ima pozitivne efekte na digestivni sistem

I. K.

03. 04. 2023. u 20:50

KISELA voda je jedan od onih napitaka o kojima kruže razne priče.

ИПАК ЈЕ ДОБРА ЗА ВАРЕЊЕ: Потврђено - Газирана вода има позитивне ефекте на дигестивни систем

Foto Shutterstock

Dok se pojedini zaklinju kako ona ima neverovatno dobro dejstvo na varenje, rešava problem sa mučninom, mamurlukom i slično, drugi je izbegavaju, verujući da gaziranost šteti telu.

Kako bi nedoumice oko kisele vode prestale, američki sajt Healthline, koji se pretežno bavi ljudskim zdravljem, objavio je rezultate studije koji pobijaju sve nedoumice i zablude oko omiljenog pića i osveženja mnogih.

Prema ovoj studiji, nema nikakve naznake da kisela voda u bilo kom slučaju šteti ljudskom organizmu i zdravlju. Ljudski organizam održava alkalnu stabilnost, a bubrezi i pluća će izbaciti višak ugljen-dioksida iz organizma.

Za razliku od drugih gaziranih pića, kisela voda ne sadrži štetne materije, poput šećera, tako da nema negativnog efekta na zubnu gleđ. Štaviše, pokazalo se da su u pravu svi oni koji je preporučuju kao saveznika neometanog varenja, jer ona zaista ima pozitivne efekte na digestivni sistem.

Foto Shutterstock

Rezultati pojedinih, ograničenih istraživanja, čiji rezultati još nisu u potpunosti potvrđeni, pokazali su da postoji mogućnost da kisela voda umanjuje probleme sa zatvorom i poboljšava rad srca, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i šećera u krvi.

Dakle, kisela voda ima pozitivno dejstvo na ljudski organizam. Ipak, vodite računa ako imate visok pritisak, u tom slučaju se konsultujte sa svojim lekarom, jer kisela voda sadrži više soli od obične.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!