Srbija ima vodu koja je među najkvalitetnijima u svetu

Promo

13. 06. 2022. u 17:30

MEĐU najkvalitetnijim vodama na svetu ubrajaju se podzemne, arteške vode, i to zbog stepena zaštite koji im daje vodonepropusni “pokrivač” od slojeva tla, koji ih štiti od svih negativnih uticaja iz spoljašnje sredine.

Србија има воду која је међу најквалитетнијима у свету

Foto: Promo

Njihov kvalitet ogleda se i u tome što arteške vode imaju dug put: od kapi kiše, do izdani gde se zahvataju i što se na tom putu, prolazeći kroz pukotine i prsline u stenama, one obogaćuju mineralima. Koliko i kojim, zavisi od sastava stena kroz koje prolaze.

Arteške vode su, dakle prirodno mineralizovane, ali nije svaka od njih ista. Kvalitet vode ima još komponenti: pored samog sastava važna je i količina i izbalansiranost elemenata koji ulaze u njen sastav. I, na kraju, neke od ovih voda prirodno su filtrirane, pa iz izdani, bez ikakve prerade, direkto odlaze na flaširanje. To je ono što jednu vodu čini posebnom i traženom.

Tako, na primer, kraljevska porodica u Bahreinu, pije isključivo jednu takvu vodu – koju je priroda sama mineralizovala i filtrirala i koja se flašira bez ikakve prerade, a čiji je kvalitet dokazan brojnim studijama i istraživanjima. Verovali ili ne, reč je o vodi iz Zapadne Srbije. Ova voda koja dolazi iz arteške izdani ispod planine Suvobor, u Banji Vrujci, sa dubine od 605 metara, priroda je inteligentno sakrila od svih spoljnih uticaja.

Foto: Promo

Na terenu gde je formirana izdan u Banji Vrujci preovlađuju krečnjaci, pa ova voda pripada hidrokarbonatno-kalcijumskim vodama. Ali, njen izbalansiran sastav minerala – magnezijum 18 mg i kalcijum 75 mg, kao i nizak sadržaj natrijuma - čine je izuzetnom i njena su prednost u odnosu na sve druge vode. Upravo to je taj idealan balans minerala, tako inteligentno, prirodno napravljen, koji ovoj vodi daje poseban kvalitet, pa ona ima isti, ako ne i bolji sastav od nekih svetski poznatih voda, koje važe za najkvalitetnije.

Zbog svega ovoga, osim u Bahreinu na kraljevskom dvoru, ovu vodu piju u zemljama Bliskog istoka, Kuvajtu, Kataru, Saudijskoj Arabiji, Izraelu, dalekoj Koreji i Južnoafričkoj Republici, kao i svim okolnim zemljama - i u svima je, pa čak i u dalekoj Koreji gde je takođe piju, zovu kao i mi - VODAVODA.

Foto: Promo

prof. dr Tomislav M. Jovanović

Vrednost svake vode ogleda se u stepenu izbalansiranosti i bliskosti fiziološkoj ravnoteži minerela u njoj, sa adekvatnom pH vrednošću i njenom tvrdoćom. Samo fiziološka izbalaniranost čuva molekul vode u njenoj idealnoj strukturalnoj formaciji, što garantuje njen blagotvorni efekat. VODAVODA ima upravo takvu izbalansiranost minerala, koju je prihvatila hiljadama godina provedenih u posebnom ambijentu, ispod površine zemlje, sa očuvanim molekulom, koji jasno ukazuje da je svojim poreklom, interakcijom sa mineralima svog okruženja i njihovim prihvatanjem zapamtila poruku koju prenosi onima koji je konzumiraju - poruku balansiranosti životnih funkcija.

Pijenjem VODAVODA vode, koja nema ni jedan ograničavajući faktor brzo se utoljuje osećaj žeđi. Sa utoljenjem žeđi preporuka je da se popije još jedna čaša VODAVODE, a starijim osobama još dve čaše da bi usporili gubitak vode iz organizma, jer jedan od najvažnijih faktora starenja je smanjenje procenta nivoa vode u organizmu – kaže prof. dr Tomislav M. Jovanović, specijalista kliničke fiziologije, najpoznatiji stručnjak za mineralne vode i u svetu priznat stručnjak za antiejdžing medicinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu