VRATILI DŽAMIJU U PLJEVLJIMA: Velika bajramska radost u Islamskoj zajednici Crne Gore

M. DROBNjAK

14. 05. 2021. u 07:26

DIREKTORI "Elektroprivrede Crne Gore" Nikola Rovčanin i "Crnogorskog elektrodistributivnog sistema" (CEDIS) Vladimir Čađenović su reisu Islamske zajednice CG Rifatu Fejzić upredali akt o povraćaju objekta Hadži Hasanove džamije u Pljevljima.

ВРАТИЛИ ЏАМИЈУ У ПЉЕВЉИМА: Велика бајрамска радост у Исламској заједници Црне Горе

Foto M. Drobnjak

Kako je saopšteno iz Mešihata IZ, reis je zahvalio na "najlepšoj bajramskoj čestitki" - ne zaboravljajući ni doprinos Odbora direktora CEDIS koji predvodi predsednik Rajko Radoševiće, jer su jednoglasno podržali ovakav epilog.

I, dok je Čađenović zadovoljan ukazanom prilikom za ispravljanje istorijske nepravde i konačno vraćanje objekta vernicima kojima je pripadao, Rovčanin je pohvalio brzu realizaciju odluke i poručio da će zdanje u najkraćem roku biti ispražnjeno...

Hadži Hasanova džamija na Jaliji u Pljevljima je eksproprisana 6. februara 1965, uz minimalnu nadoknadu, a od nje je ostala minara - zidana tesanim kamenom, visoka 30 metara. Na temeljima je sagrađen objekat "Elektrodistribucije" u kojem se još plaćaju računi za utrošenu električnu energiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna