"NEĆEMO PRISTATI NA UCENE OKO LEPOSAVIĆA": Knežević otkrio šta je ključ prevazilaženja krize u Crnoj Gori

Tanjug

13. 04. 2021. u 13:34

POMIRENJE premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ključ je za opstanak vlade, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

НЕЋЕМО ПРИСТАТИ НА УЦЕНЕ ОКО ЛЕПОСАВИЋА: Кнежевић открио шта је кључ превазилажења кризе у Црној Гори

Foto arhiva

Knežević je rekao da je kriza očigledna i da je nastala u vladi sukobom Krivokapića i Leposavića.

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posledica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost.

- Juče smo pozvali Krivokapića da razreši krizu na način što će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smenu ministra pravde - rekao je Knežević.

On je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvek spreman za razgovor, ali ne za ucene i pritiske da glasa za smenu Leposavića.

Upitan šta ako Leposavić bude smenjen glasovima opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i dela vlasti, Knežević je odgovorio da ne može "da hipotetiše".

- Da li će deo parlamentarne većine glasati sa DPS-om za smenu Leposavića nije na meni da hipotetišem, ali svakako mislim da je ključ opstanka ove vlade pomirenje Krivokapića i ministra koga je on predložio - zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)