MEDOJEVIĆ OŠTRO O KRIVOKAPIĆEVIM PLANOVIMA: Ova vlada više nema većinu, zapali smo u duboku krizu

Novosti online

19. 03. 2021. u 11:51

VLADA Crne Gore više nema parlamentarnu većinu, prekrojena je volja birača zbog političkih odluka premijera Zdravka Krivokapića, i njegovog političkog "preletanja" u koaliciju čiji ga birači nisu glasali, ocenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ ОШТРО О КРИВОКАПИЋЕВИМ ПЛАНОВИМА: Ова влада више нема већину, запали смо у дубоку кризу

Foto D. Milovanović/Arhiva

Medojević smatra da je premijer Zdravko Krivokapić svojim odlukama promenio strukturu parlamentarne većine i svesno diskreditovao ekspoze na osnovu koga je izabran.

- Ova Vlada više nije ekspertska, ni nestranačka, već politička Vlada koju čine dve partije - URA i Demohrišćanska partija (u osnivanju) premijera - ocenio je Medojević.

On je kazao da je to grubo kršenje dogovora Krivokapića sa liderima partija parlamentarne većine i nova politička realnost.

- Imamo duboku političku krizu, krizu parlamentarne većine, a sad i krizu legitimiteta Vlade - rekao je Medojević.

On je poručio da će se zato zalagati da se u parlamentarnoj većini postigne dogovor o čišćenju biračkog spiska, promenama u tužilaštvu, regulisanju rada Radio televizije Crne Gore, kako bi prestao da bude servis Demokratske partije socijalista (DPS).

Medojević je kazao da će se zalagati i za usvajanje mera za sprečavanje kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, sprečavanje učešća mafije na izborima kao i za druge potrebne promene, kako bi u razumnom roku bili održani prvi slobodni i demokratski izbori.

- Izbori na kojima će građani odlučiti da li žele demontažu DPS-a, zabranu rada te stranke, hapšenje lopova koji su 30 godina pljačkali državu, zamrzavanje imovine u zemlji i inostranstvu državnih funkcionera prethodnog režima, ili žele da žive u korupciji, kriminalu i siromaštvu, kao robovi prve i druge familije - rekao je Medojević.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina