STRUKA ZA TOTALNO ZAKLJUČAVANJE: Nadležni danas predstavljaju nove mere protiv korone

I. D. S.

17. 03. 2021. u 06:34

INSTITUT za javno zdravlje predložiće potpuno zaključavanje države, kazala je epidemiološkinja u toj zdravstvenoj ustanovi Marija Božović.

СТРУКА ЗА ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ: Надлежни данас представљају нове мере против короне

Foto ijzcg.me

Da li će vladina komisija podržati ovaj predlog, s obzirom na brojna upozorenja da privreda neće moći da preživi još jedan "lokdaun", ostaje da se vidi danas, kada će zdravstveni organi predstaviti nove mere protiv virusa korona.

Prema oceni Božovićeve, situacija u zemlji je složena, zabrinjavajuća i alarmantna.

- Ukoliko bi došlo do zaključavanja zemlje, imali bismo rezultate, ali bi se i nakon toga morale poštovati osnovne mere jer je virus tu, a na to nas upozoravaju svakodnevne brojke - kazala je ona i dodala da se ne kasni sa rigoroznim merama, već sa adekvatnim nivoom poštovanja aktuelnih mera.

DAN ŽALOSTI NA CETINjU

ZBOG alarmantne epidemiološke situacije juče je na Cetinju proglašen Dan žalosti. Iz Operativnog štaba prestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti kovid 19 podsećaju da je za prvih 14 dana marta preminulo deset ljudi, a da je od početka pandemije na Cetinju preminulo 57 osoba, a više od 2.800 je bilo zaraženo virusom korona.

Epidemiološka situacija je trenutno najteža u Podgorici, Nikšiću, Baru, Ulcinju i Bijelom Polju. Situacija u Ulcinju, već više od mesec dana je alarmantna, kazala je potpredsednica opštine Ulcinj Hatidža Đoni. Ona je dodala da ni posle deset dana potpunog zatvaranja opštine ne može govoriti o nečemu što je veliki pomak u poboljšanju situacije.

U Nikšiću je proteklih dana povećan broj pregleda, kazala je epidemiološkinja Doma zdravlja "Nikšić", Ivona Drašković.

- Dnevno beležimo više od 100 pozitivnih slučajeva. U Nikšiću je veliki broj testiranja, ali sada je povećan i broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih - kazala je Draškovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!