KO SE IGRA SA POKOJNIM MITROPOLITOM AMFILOHIJEM? Stoji li Daka Davidović iza lažnog testamenta

Novosti online

24. 02. 2021. u 17:06

DA LI iza lažnog testamenta blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je pojavio jutros u javnosti stoji kontroverzni nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović?

КО СЕ ИГРА СА ПОКОЈНИМ МИТРОПОЛИТОМ АМФИЛОХИЈЕМ? Стоји ли Дака Давидовић иза лажног тестамента

Foto Arhiva V.N.

Isti Davidović je odmah nakon mitropolitove smrti tvrdio da postoji mitropolitov testament i da je on u njegovom posedu.

Indikativno je da se lažni testament pojavio u javnosti upravo uoči lokalnih izbora u Nikšiću na kojima učestvuje Davidovićev Narodni pokret.

Više je nego jasna Davidovićeva namera da obmane pravoslavne vernike da mu daju glas, kako bi se preko crkve prigrabio fotelje. Ovakva zloupotreba crkve u partijske svrhe krajnje je degutantna, a zabrinjavajuće je što se niko iz crkve ne oglašava povodom toga.

Ranije danas  Pravni zastupnik MPC Dalibor Kavarić je u demantiju teksta pod naslovom "Evo kako izgleda testament mitropolita Amfilohija" objavljenom juče na portalu "Luča", izjavio da je pomenuti testament od prvog do poslednjeg slova apsolutna izmišljotina i falsifikat…

- Navedeno faslifikovano pismo, koje prenosi pomenuti portal, a koje je navodno na svom FB profilu objavio izvjesni Lazar Marković, ni po formi ni po sadržini ne predstavlja Mitropolitovu posljednju volju niti amanet, a neistiniti navodi izneseni u tom pismu su netačni, zlonamerni i izmišljeni - naveo je Kavarić u demantiju.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)