STIGAO "SPUTNJIK V" IZ SRBIJE U CRNU GORU: Avion sa 2000 doza stigao u Podgoricu!

Novosti online

17. 02. 2021. u 19:09

AVION sa 2.000 doza ruske Sputnjik V vakcine stigao je iz Srbije na podgorički aerodrom.

СТИГАО СПУТЊИК В ИЗ СРБИЈЕ У ЦРНУ ГОРУ: Авион са 2000 доза стигао у Подгорицу!

Foto: Printskrin

Premijerka Srbije je rekla da joj je izuzetno zadovoljstvo što je u Crnoj Gori i što može da uruči ovaj poklon.

- Donela sam prve doze 2000 vakcina, i videćemo se uskoro kada budemo doneli i revakcinu. Ovo ne deluje kao velika količina vakcina, ali je dovoljna da se imunizuju ili zdravstveni radnici u crvenoj zoni ili u gerontološkim centrima. Ovo je za prvu liniju odbrane i pomoći će vam u borbi sa koronavirusom - rekla je Brnabić.

zrazila je divljenje i Crnoj Gori na tome kako se bori sa ovom opakom bolešću.

Avion sa vakcinama dočekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

- Iskazujem zahvalnost državi Srbiji što nam je donela najdragoceniji poklon. Zdravlje je iznad svega, a solidarnost pre svega. Mogu samo da kažem da su građani Crne Gore dugo isčekivali kada će doći vakcine, i evo večeras smo i to dočekali - rekao je Krivokapić.

Kako kaže, drago mi je što je premijerka Ana Brnabić večeras tu, i da se nada da će se sledeći put naći lepšim povodom. Takođe, izrazio je zahvalnost građanima Srbije, koji su se odrekli svojih vakcina i uputili građanima Crne Gore.

- U nadi da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su bili u zastoju, verujem da ćemo ih razvijati i ubuduće da će biti sve bolji - rekao je Krivokapić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je ranije da je Sputnjik V najbliža za registraciju u Crnoj Gori, kao i da su gledali da budu pragmatični.

Brnabić je ocenila da na donaciju ne gleda kao na političko već zdravstveno pitanje i poručila da je lako biti solidaran u laka vremena.

- Ponosna sam što je Srbija dovoljno solidarna. Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana - rekla je Brnabić.

Narednih dana očekuje se još 2.000 doza.

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj umrlih i zaraženih korona virusom. Danas je broj obolelih 8.636, umrlo je 11 osoba, a ukupno 910 tokom epidemije.

Najgora situacija u odnosu na broj stanovnika je u Tivtu i Budvi gde su uvedene oštrije mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!