PRVI KROZ "REŠETO" PROŠLI NAČELNICI: Počela saslušanja službenika ANB osumnjičenih za zloupotrebu položaja

S. ĐOKIĆ

03. 02. 2021. u 07:39

KAKO bi se utvrdilo da li su osnovane sumnje direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića da je u ranijem periodu u tajnoj policiji bilo zloupotrebe službenog položaja, juče su pred pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenjapočela saslušanja onih službenika u koje je uperen prst sumnje.

ПРВИ КРОЗ РЕШЕТО ПРОШЛИ НАЧЕЛНИЦИ: Почела саслушања службеника АНБ осумњичених за злоупотребу положаја

Foto Vikipedija

Među prvima su se na saslušanju našli smenjeni načelnici Agencije za nacionalnu bezbednost - Danilo Grozdanić i Luka Bulatović. Tokom saslušanja su tvrdili da nisu radili mimo pravila službe, kako to sumnja njihov novoizabrani direktor.

Prema pouzdanim saznanjima "Novosti", osim Grozdanića i Bulatovića, prst sumnje Vukšić je uperio još protiv 23 službenika ANB, čija saslušanja će biti obavljena narednih dana.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, u cilju zaštite interesa krivičnog postupka, zasad ne saopštavaju više detalja o ovom predmetu.

Dejan Vukšić, Foto ANB

- U vezi sa navedenim događajem u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet i postupak izviđaja, u kojem se preduzimaju sve neophodne radnje i mere za rasvetljavanje, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka - saopšteno je "Novostima" iz SDT.

(NE)OSNOVANE SUMNjE

ČIME je Vukšić potkrepio svoje sumnje, javnosti zasad nije poznato, a nedavno je kazao da ne želi da daje izjavu povodom ovog slučaja, kako ne bi uticao na postupak koji je u toku. Da li će njegova krivična prijava biti dovoljna i za pokretanje istrage protiv službenika Agencije, biće poznato nakon okončanja izviđajnih radnji.

Saznajemo da Vukšić u krivičnoj prijavi nije naveo konkretna krivična dela koje su počinili pripadnici tajne policije već samo opis nezakonitih radnji koje su navodno počinili službenici Agencije.

Prema toj krivičnoj prijavi, Vukšić 25 službenika sumnjiči da su, navodno u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašćenja pratili i prisluškivali građane, a potom spaljivali nezakonita dokumenta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!