SRBIMA PROTERANIM IZ NIKŠIĆA I ZABRANA ULASKA: Oglasila se Crnogroska policija o večerašnjem skandalu

V. K.

29. 01. 2021. u 23:25

POSLE saslušanja u Centru bezbednosti u Nikšiću, Uprava policije donela je rešenje o proterivanju osam državljana Republike Srbije iz Nikšića i Crne Gore.

СРБИМА ПРОТЕРАНИМ ИЗ НИКШИЋА И ЗАБРАНА УЛАСКА: Огласила се Црногроска полиција о вечерашњем скандалу

Foto: printskrin

Oni će prema tome morati da napuste Crnu Goru do ponedeljka, 1.februara, a zabrana ulaska trajaće narednih 90 dana.

- Osam državljana Srbije koji su imali turističku prijavu boravka, ali nisu posedovali dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, moraće napustiti teritoriju Crne Gore 1. februara pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021 - saopšila je Uprava policije.

Kako navode, pripadnici Centra bezbednosti Nikšić u sklopu aktivnosti "Stranac" izvršili su kontrolu boravka osoba u apartmanima “Krsmanović” kojom prilikom je zatečeno više stranih državljana.

- Prilikom kontrole utvrđeno je da navedena lica, kao izvršioci poseduju ugovore o delu političke partije u Crnoj Gori 'Nove srpske demokratije' iz Podgorice kao naručioca posla, a koji se odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja, pri čemu je definisan period angažovanja stranih državljana, od 25. januara 2021. do 10. februara 2021. - navode u saopštenju.

Ističu da iz razloga neposedovanja dozvola za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada, navedenim licama su od strane inspektora za strance Stanice granične policije i Nikšić uručeni pozivi za obavljanje informativnog razgovora u službenim prostorijama ove stanice, a u vezi pojašnjavanja obavljanja radne djelatnosti bez neophodnih dozvola.

- Daljom kontrolom utvrđeno je da su državljani Republike Srbije nakon ulaska u Crnu Goru u zakonom predviđenom roku prijavili boravak u apartmanima 'Krsmanović'. Takođe je uvidom u navedene ugovore o delu, utvrđeno da je iste kao naručioc planiranih radnih aktivnosti 'Nove srpske demokratije' - ističu u saopštenju.- Obzirom da su lica izvršila turističku prijavu boravka u apartmanima 'Krsmanović', kao i da ne poseduju dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, te shodno članu 35 Zakona o strancima, je utvrđeno da boravak ne koriste u svrhu radi koje im je odobren, protiv navedenih, a na osnovu člana 36 Zakona o strancima, donešena su rešenja o otkazu boravka do 90 dana. Njima je određeno da lica moraju da napuste teritoriju Crne Gore 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska u Crnu Goru do 1. maja 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!