DOGOVOR U PODGORICI: Milo će potpisati sve zakone! Krivokapić referisao ambasadorki SAD

V. K.

15. 01. 2021. u 19:22

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović će potpisati sve zakone koje Skupština Crne Gore ponovo usvoji 20. januara, uključujući i Zakon o slobodi veroispovesti, dok će njegova Demokratska partija socijalista pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti tog pravnog akta koji je prošle godine zbog spornih odredaba izazvao opštenarodni bunt koji je 30. avgusta doveo do pada njegovog režima.

ДОГОВОР У ПОДГОРИЦИ: Мило ће потписати све законе! Кривокапић реферисао амбасадорки САД

Foto: Predsedništvo CG

Ovo je, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Đukanović saopštio na sastanku koji je premijer Zdravko Krivokapić organizovao sa njim, šefom parlamenta Aleksom Bečićem i potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Više od dva sata je trajao sastanak u zgradi Vlade na kom se, bez prisustva predstavnika medija, raspravljalo o kohabitaciji, opozivu sedam ambasadora i funkcionisanju Saveta za odbranu i bezbednost.

Prema našim saznanjima, što se tiče smena u Vojsci Crne Gore, dogovoreno je da to pitanje mora biti rešeno dijalogom i na sednici Saveta za odbranu i bezbednost, dok će se pitanje opoziva ambasadora rešavati "u hodu" dijalogom premijera i predsednika države.

Nakon sastanka je kratko saopšteno da je iskazana spremnost "da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti."

Milo Đukanović je nakon poraza 30. avgusta, uprkos najavi da očekuje kohabitaciju sa novom vlašću, u međuvremenu stopirao neke vrlo važne poteze Vlade. Od odbijanja da potpiše više zakona, opoziva ambasadora, do smene čelnih ljudi Vojske Crne Gore.

PARTNERSTVO SA AMERIKOM

Nekoliko sati pre sastanka premijer Zdravko Krivokapić upoznao je američku ambasadorku Džudi Rajzing Rajnke sa funkcionisanjem kohabitacije, kao i sa odlukom Vlade o opozivu sedam ambasadora, objavljeno je na "Tviteru" Vlade Crne Gore.

- Ostaćemo posvećeni partnerstvu sa SAD, čija podrška je veoma značajna za Crnu Goru - naveo je Krivokapić na "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost