NACRTBUDŽETA TEK U MARTU: Vlada da neće planirati troškove po notama koje je kreirala DPS za 2021.

Z. Z.

19. 12. 2020. u 07:13

IZVRŠNA vlast je odlučila da neće praviti nacrt budžeta za narednu godinu. To je rekao Zdravko Krivokapić, premijer.

НАЦРТБУЏЕТA TEK У МАРТУ: Влада да неће планирати трошкове по нотама које је креирала ДПС за 2021.

Foto Vlada CG

Dritan Abazović, potpredsednik Vlade, poručio je da neće budžet koji je kreirala doskorašnja vlada.

Zdravko Krivokapić, Foto Vlada CG

Do danas je trebalo sva ministarstva da dostave informacije da se uobliči budžet, ali utvrđene su brojne nepravilnosti, netačni podaci, malverzacije.

- Opredelili smo se da do marta 2021. pripremimo realističan budžet koji će se zasnivati na jasno definisanom programu i politici vlade. Zato nećemo donositi budžet radi budžeta, da bismo imali tačan zbir netačnih podataka. Na ovu odluku nismo se odlučili iz političkih razloga, već zbog brige o građanima. Važno je naglasiti da ova odluka neće uticati na redovnost isplate plata i penzija - poručio je premijer.

Abazović je podsetio da je vlada formirana pre 15 dana i da oni sada ne mogu da predlože DPS budžet.

- Mi ne možemo da radimo po notama režima koji smo pobedili. Zato smo i odlučili da idemo sa merom privremenog finansiranja, a da u martu naredne godine predložimo budžet ove vlade sa razvojnim projektima za koje smatramo da su prioritet - rekao je Abazović.

NEĆE DA KRADU

- UBRZANO se radi na rešavanju problema "Montenegro erlajnsa", raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana,tendera za Aerodrome Crne Gore. Treba nam vremena da izađemo sa jasnim predlogom šta ćemo da radimo sa velikim kompanijama, kako da ih spasimo. Ova vlada neće da vara i krade, već da radi otvoreno i javno. Svesni smo da moramo doneti teške odluke, ali donosićemo i radikalne, a vreme će pokazati kako smo radili - poručio je Mladen Bojanić, ministar za kapitalne investicije.

Dritan Abazović, Foto Crno na bijelo

I on je potcrtao da su u ministarstvima zatekli, kako je naglasio, "javašluk i velike dugove". Ukazao je i da je obaveza prethodne vlasti bila da utvrdi budžet do polovine novembra.

- Oni to nisu uradili, a mi smo stupili na dužnost 4.decembra. Analizirali smo do sada stanje i procenili da je najbolje da ne plaćamo tuđe dugove - kazao je potpredsednik vlade.

I on je, kao i premijer obećao sigurnost isplata do usvajanja budžeta u martu.

- Obezbedili smo novac za narednu godinu, čak mislim i 2022. Imamo i veliku podršku međunarodnih finansijskih institucija i Evropske komisije - naveo je Abazović.

Milojko Sajić, ministar finansija i socijalnog staranja, najavio je da će uključiti forenzičare i stručnjake da dubinski ispitaju sve troškove.

- Vrlo je važno da novi budžet odražava realne potrebe građana i privrede. Zakonski, ako budžet nije donesen do kraja godine ulazi se u privremeno finansiranje koje može da traje do kraja marta - pojasnio je Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!