TRI PACIJENTA PREMINULA U BARSKOJ BOLNICI: Na Kovid odeljenju leči se 65 obolelih - petoro na intenzivnoj nezi

B.Dabić

15. 11. 2020. u 10:20

U CRNOJ Gori epidemija korona virusa ne jenjava, a broj preminulih pacijenata se povećava iz dana u dan.

ТРИ ПАЦИЈЕНТА ПРЕМИНУЛА У БАРСКОЈ БОЛНИЦИ: На Ковид одељењу лечи се 65 оболелих - петоро на интензивној нези

Foto: B. Dabić

U Opštoj bolnici Bar u poslednja 24 sata od posledica Kovid-19 preminula su tri pacijenta, dvojica iz Ulcinja (1938.godište i 1941.), i pacijent iz Bara 1953. godište.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović kazao je jutros za "Portal Bar" da je ambulanti od juče pregledano 58 pacijenata sumnjivih na korona virus. 

- Na Kovid odelenju u Baru leči se 65 pacijenata, od kojih je pet u jedinici intenzivnog lečenja i to jedan pacijenta je na invazivnom respiratoru, a četiri na neinvazivnoj ventilaciji - kazao je direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović.

U poslednja 24 sata na ovom odelenju je bilo pet prijema i 13 otpusta.

- Opšta bolnica Bar i dalje je regionalni Covid centar za Primorje, za najteže pacijente - kazao je dr Tomanović dodajući da je danima više oko 70 % kapaciteta Infektivnog odeljenja popunjeno i to sa pacijentima koji imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća.

Podsetimo, osam meseci, od početka epidemije izazvane korona virusom Opšta bolnica Bar je regionalni Kovid centar za Primorje. S obzirom na pogoršanje epidemiloške situacije u Crnoj Gori, povećan broj inficiranih  Krizni medicinski štab doneo je prošle sedmice odluku da se pacijenti sa Primorja mogu lečiti u Opštim bolnicama u Kotoru i Cetinju, koje su, takođe, KOVID bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!