OPŠTA BOLNICA BAR I DALJE KOVID CENTAR ZA PRIMORJE: Od posledica virusa korona preminula tri pacijenta

B.Dabić

14. 11. 2020. u 09:52

TROJE pacijenata je preminulo u Opštoj bolnici Bar od posledica Kovida-19.

ОПШТА БОЛНИЦА БАР И ДАЉЕ КОВИД ЦЕНТАР ЗА ПРИМОРЈЕ:  Од последица вируса корона преминула три пацијента

Foto: B.Dabić

Preminula su dva pacijenta iz Ulcinja, u 89. i 70. godini , i pacijent iz Budve u 84. godini života, kazao je  direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Osam meseci, od početka epidemije izazvane korona virusom Opšta bolnica Bar je regionalni Kovid centar za Primorje. S obzirom na pogoršanje epidemiloške situacije u Crnoj Gori, povećan broj inficiranih  Krizni mecicinski štab doneo je prošle sedmice odluku da se pacijenti sa Primorja mogu lečiti u Opštim bolnicama u Kotoru i Cetinju, koje će biti COVID bolnice.

- Opšta bolnica Bar i dalje je regionalni Covid centar za Primorje, za najteže pacijente - kazao je dr Tomanović dodajući da je danima više od 70 % kapaciteta Infektivnog odeljenja popunjeno i to sa pacijentima koji imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća.

Na Covid odeljenju u Baru leči se 71 pacijenat, od kojih je osam u jedinici intenzivnog lečenja.

- U jedinici intenzivnog lečenja dva pacijenta su na invazivnom respiratoru, a četiri   na neinvazivnoj ventilaciji - kazao je dr Tomanović,

U poslednja 24 sata na ovom odelenju je bilo 10 prijema, i devet otpusta.

U ambulanti je od juče pregledano 70 pacijenata sumnjivih na korona virus.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)