ODLOŽENA RASPRAVA O CRNOGORSKOJ VLADI: Bečić se oglasio, sednica zakazana za 2. decembar

V. K.

11. 11. 2020. u 19:13

SEDNICA Skupštine Crne Gore kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlada odložena je za 2. decembar, saopštio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

ОДЛОЖЕНА РАСПРАВА О ЦРНОГОРСКОЈ ВЛАДИ: Бечић се огласио, седница заказана за 2. децембар

Foto: D.Milovanović/PrintscreenJutjub/Novosti arhiva

Sednica na kojoj će biti razmatrane izmene Poslovnika, kako je ranije i dogovoreno, biće održana 23. novembra.

- Želeći da izbegnem zloupotrebe, podele, neslaganja, skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade, spreman da na svakom koraku dajem doprinos pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahteva i stavova opozicije, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno je da se sednica povodom donošenja odluke o dopuni Poslovnika sa ciljem omogućavanja funkcionisanja Skupštine u uslovima epidemije kovid 19, održi 23.11.2020, a sjednica povodom izbora nove Vlade 02.12.2020, napisao je Bečić na Tviteru.

 

Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore odlučio je da se 24. novembra održi sednica Parlamenta na kojoj će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i sastav nove vlade. Međutim, DPS, SDP, „crnogorske patriote i komiti“ zahtevali su da se datum održavanja sednice promeni jer se ovaj poklapa sa 102. godišnjicom Podgoričke skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna