AKO NE MOŽE SVADBA U ZAVIČAJU, MOŽE U ALBANIJI Žitelji Ulcinja organizuju veselja u Skadru

B. Dabić

10. 11. 2020. u 11:30

EPIDEMIOLOŠKA situacija pogoršana je u Ostrosu zbog čega Opštinski tim za zaštitu i spašavanje odlučio da se zatvori škola i pijaca u ovom delu barske opštine.

АКО НЕ МОЖЕ СВАДБА У ЗАВИЧАЈУ, МОЖЕ У АЛБАНИЈИ Житељи Улциња организују весеља у Скадру

Foto: B.D.

Pre 20 tak dana u Ostrosu nije bilo obolelih, a trenutno je inficirano 30 žitelja ovog kraja


Pogoršana epidemiološka situacija u Ostrosu, oko 30 inficiranih  razlog su za uvođenje restriktivnih mera, kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije. Ministarstvo prosvete je dalo saglasnost da se usled pogoršane epidemiološke situacije zatvori škola, i da se nastava u narednih 14 dana organizuje online.

Zbog pogoršane epidemiloške situacije u Ostrosu, u ponedeljak je zasedao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, u užem sastavu,  kojim predsedava predsednik Opštine Dušan Raičević. Na predlog predsednika Opštine doneta je odluka da od srede bude zatvorena pijaca u Ostrosu, kao i da se svakodnevno pere i dezinfikuje glavna ulica u ovoj mesnoj zajednici.

Direktorica Doma zdravlja dr Branka Purlija informisala je Tim da je u Ostrosu otvorena COVID ambulanta, u kojoj će uz dr Ganimetu Hodžu volontirati još dva lekara, a danas je još jedan doktor izrazio spremnost da pomogne i priključi se kolegama u Ostrosu. Ambulanta je opremljena svim potrebnim medicinskim materijalom, zaštitnom odećom, a dostavljeni su i antigen testovi.

Epidemilog dr Ljiljana Jovićević je podsetila da nije potrebno da svi iz porodice eventualno zaražene osobe budu testirani, ali da svi moraju biti izolovani. O svemu tome, naglasila je, odlučuju lekari u ambulanti u Ostrosu, koji su u stalnom kontaktu sa Epidemiološkom službom barskog Doma zdravlja.


IDU NA SVADBE I U ALBANIJU

Prema saznanjima Novosti, razlog pogoršane epidemiološke situacije u Ostrosu su svadbe i slavlja kojima je prisustvovao veliki broj građana.


Nije tajna da ima žitelja Krajine, Ulcinja koji odlaze u susedni Skadar u Albaniji i tamo organizuju svadbe na kojima prisustvuje  na stotine gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)