U 9 ČASOVA PATRIJARH IRINEJ SLUŽI LITURGIJU: Reke naroda u neprekidnom mimohodu prolazile celu noć, opraštajući se od svog Mitropolita

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 11. 2020. u 08:01

ZEMNI ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjen danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

У 9 ЧАСОВА ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИ ЛИТУРГИЈУ: Реке народа у непрекидном мимоходу пролазиле целу ноћ, опраштајући се од свог Митрополита

Foto: D.Milovanović

Svetu zaupokojenu liturgiju sa početkom u 9 časova služiće Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

U nastavku Svete liturgije biće služeno opelo, nakon čega će telo blaženopočivšeg Mitropolita biti položeno u grobnicu u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, koju je Vladika za života sebi pripremio.

- U toku Svete liturgije besediće Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej, a nakon opela Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej, akademik Matija Bećković, mandatar Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

- Mitropolit Amfilohije je usnuo u Gospodu u petak 30. novembra u KBC Podgorica, nakon čega su njegovi zemni ostaci preneti u Cetinjski manastir, gde je hiljade vernika došlo da da posljednji celiv i uzme blagoslov od svog Arhijereja. Na dan svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca služena je Sveta arhijerejska liturgija u Cetinjskom manastiru, nakon koje je blaženopočivši Mitropolit svečano ispraćen sa Cetinja, a desetine hiljada vernog naroda ga je na kolenima dočekalo u Podgorici. U Hramu Hristovog Vaskrsenja služen je pomen i večernja služba kraj kivota blaženopočivšeg Arhijereja, a reke naroda su u neprekidnom mimohodu prolazile celu noć, opraštajući se od svog Mitropolita, saopšteno je na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!