JA SAM SAHRANJIVAO UBIJENE SRBE: Kosovo je Amfilohiju zauvek ostalo neprebolna rana - "Znamo da su Tačiju i Haradinaju ruke krvave do ramena"

Novosti onlajn

30. 10. 2020. u 09:52 >> 13:47

MITROPOLIT Amfilohije nije nikako i nikada mogao da prikrije tugu što je režim u Podgorici 2008. godine priznao nezavisnost lažne države Kosovo, i to baš u vreme kada je Đukanović bio premijer.

ЈА САМ САХРАЊИВАО УБИЈЕНЕ СРБЕ: Косово је Амфилохију заувек остало непреболна рана - Знамо да су Тачију и Харадинају руке крваве до рамена

Foto: Arhiva "Novosti"

U razgovoru za "Novosti" 2017. godine Amfilohije je ovako pričao o tome: 

- Tu odluku nije donela Crna Gora. Znam da 90 odsto crnogorskog naroda tako ne misli, ostajući verno duhovnim i moralnim vrednostima vekovne Crne Gore. Priznali su takozvano nezavisno Kosovo i na taj način priznali paljenje na stotine hramova po crnogorskoj Metohiji, ubistva i silovanja.

- Ja sam tamo sahranjivao ubijene Srbe. Znamo da su Tačiju i Haradinaju ruke krvave do ramena. Nama je od starta bilo jasno da je bombardovanje Srbije i Crne Gore, posebno Kosova i Metohije, bilo priprema za njegovo otimanje i stvaranje nezavisne države. Dobro je reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je Evropu podsetio na to da osam miliona Katalonaca ne može da dobije nezavisnost dok ovde bez referenduma na Kosovu i Metohiji grupa terorista koji su sramota za albanski narod otima svetinju. A oteto je prokleto. Nije čudno što je Kosovo poslužilo kao početak novog svetskog poretka. Ovo sada što se radi je nastavak krstaških ratova, Napoleonovih i nacifašističkih osvajanja sveta, samo što su danas drugi akteri - govorio je tada Mitropolit. 

Podsetimo, kako su saopštili iz Mitropolije crnogorsko-primorske, svi detalji sahrane mitropolita Amfilohija biće naknadno saopšteni. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili