DEMOKRATSKI FRONT PRIHVATIO KRIVOKAPIĆEVU PONUDU: Lideri pismeno obavestili mandatara kako će rasporediti ministarstva

V.K.

27. 10. 2020. u 20:00 >> 21:21

LIDERI Demokratskog fronta i SNP-a, Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević i Vladimir Joković prihvatili su ponudu mandatara Zdravka Krivokapića, o podeli resora, nezvanično saznaju Novosti.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПРИХВАТИО КРИВОКАПИЋЕВУ ПОНУДУ: Лидери писмено обавестили мандатара како ће распоредити министарства

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

Oni su večeras pismeno obavestili mandatara Zdravka Krivokapića da su spremni da se odreknu ministarstva nauke, kako bi se Vlada što pre formira i da to ministarstvo pripadne nestranačkoj ličnosti.


-Rukovođeni interesima građana koji su glasali za naše stranke i procenjujući aktuelni politički trenutak kao veoma važan za sastavljanje nove Vlade Crne Gore, u današnjim razgovorima koje smo vodili zaključili smo da i pored toga što je ponuda mandatara za učešće u Vladi umanjena za jednog člana, u odnosu na ponudu koju nam je dao 21. oktobra, odlučili smo da načelno prihvatimo i da krenemo u predviđenu unutarstranačku proceduru provere takve naše odluke i eventualnog izbora naših kadrova na te funkcije.

Naš načelni dogovor podrazumeva da će Nova srpska demokratija imenovati predstavnike za  sledeće resore: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo pođelom MORT-a).

Pokret za promene imenovaće predstavnike za sledeće resore: potpredsednik za demokratsku tranziciju i reforme i Ministarstvo prosvete. Demokratska narodna partija imenovaće predstavnike za sledeće resore: Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo javne uprave.


Socijalistička narodna partija će imenovati svoje predstavnike za sledeće resore: Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo sporta i mladih, poručuju lideri ove četiri stranke članice pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024