PRONAĐEN NESTALI TURSKI DRŽAVLjANIN: Nestanak prijavljen u nedelju, a evo gde bio

M.D.

27. 10. 2020. u 18:57

ПРОНАЂЕН НЕСТАЛИ ТУРСКИ ДРЖАВЉАНИН: Нестанак пријављен у недељу, а ево где био

Foto: M.Drobnjak

PRIPADNICI Granične policije, u nedelju veče su, u pljevaskom selu Poblaće, pronašli turskog državljanina Dalmaza Mehmeta (70), čiji je nestanak ranije prijavljen.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja, nakon  pristiglog obaveštenja- dojave iz Operativnog komunikacionog centra Crne Gore o nestanku turskog državljanina, u nedelju veče  krenuli u potragu za nestalim licem.

Ustanovljeno je  da se lice nalazi na prostoru pljevaljskog sela Poblaće koje gravitira prema granici sa Bosnom i Hercegovinom o čemu je obaveštena i Granične policije Pljevlja, koja je nestalog turskog državljanina pronašla u zaseoku Burići.

Nakon provere  od strane Granične policije utvrđeno je da se radi o licu koje je predalo zahtev za azil u Podgorici i registrovano u podgoričkom kampu. Posle obrade u Hitnoj medicinskoj službi preuzet je od strane pripadnika Centra bezbednosti Pljevlja.

Treba kazati da se selo Poblaće nalazi na jednoj od glavnih ruta kojom migrati pokušavaju da se domognu Zapadne Evrope. Već godinama meštani tog sela koje se nalazi u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom žale se na probleme koje im pričinjavaju migranti.

Pored redovnih provala u kuće uništavanja i odnošenja stvari nekoliko kuća na tom prostoru je izgorelo. Sumnja se da je požar u objektima buknuo nakon što su ih napustili migranti.

Procenjuje se da je pomenutom rutom, koja od crnogorske opštine Pljevlja vodi do susednog grada u Republici Srpskoj, Čajniče za poslednjih nekoliko godina prošlo najmanje 10 000 migranata.                                                                                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)