AMFILOHIJE POD LUPOM RUSKIH MEDIJA: Pomno prate zdravstveno stanje mitropolita

V.K.

11. 10. 2020. u 09:00

RUSKI mediji sa naglašenom pažnjom prate stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

АМФИЛОХИЈЕ ПОД ЛУПОМ РУСКИХ МЕДИЈА: Помно прате здравствено стање митрополита

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

O borbi mitropolita sa koronavirusom rusku javnost obaveštavaju kako pravoslavni informativni portali, poput „Ruske linije“, tako i vodeći informativne kuće., saopštava portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

-O našem vladiki, ali i ukupnoj situaciji u Crnoj Gori govorili su „Rusija24“, „Planeta“, TV Carigrad… Sa zadovoljstvom su preneli i navode Mitropolije da se je stanje mitopolita stabilno. RIA Novosti su, takođe, podsetile na nizmeran doprinos mitropolita u odbrani svetinja i smeni trodecenijskog režima, koji je u svojoj završnoj fazi imao nameru i da „osniva crkve“. Vest da je vladika inficiran koronavirusom, te da je iz bolnice Danilo Prvi radi daljeg lečenja prevezen u KCCG prenio je i MIR24.

- I ugledni TASS je prenio izveštaj Mitropolije crnogorsko-primorske, naglašavajući da se vladika „dobro oseća“. TASS takođe podseća da su crnogorske vlasti „poslednje u Evropi priznale prisustvo virusa u zemlji“, kao i da su „u susret turističkoj sezoni i parlamentarnim izborima, 25. maja, objavili pobedu nad KOVID-19“. Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija prate i Gazeta.Ru, Izvestija, petrogradska Fontanka, ali i mnogi drugi mediji, podseća portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki