BOLNICA U NIKŠIĆU PRED KOLAPSOM: Kapaciteti popunjeni, a sve više kovid pacijenata čeka na hospitalizaciju

Tanjug

sreda, 16. 09. 2020. u 00:10

БОЛНИЦА У НИКШИЋУ ПРЕД КОЛАПСОМ: Капацитети попуњени, а све више ковид пацијената чека на хоспитализацију

Foto Ap

U NIKŠIĆKOJ Opštoj bolnici trenutno su popunjeni kapaciteti za pacijente inficirane korona virusom, a u toj zdravstvenoj ustanovi pokušavaju da nađu rešenje za one koji čekaju na hospitalizaciju, pišu podgoričke ''''Vijesti''''.

U Nikšiću je 445 aktivnih slučajeva infekcije Kovidom19.

Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 50 kovid pacijenata sa težom kliničkom slikom, od kojih su 44 smeštena na Internom odeljenju, a šest na odeljenju pedijatrije.

- Tri pacijenta su u jedinici Intezivne nege i životno su ugrožena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i dobro se osećaju. Trenutno nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Imamo i najmlađe pacijente, novorođenče od 20 dana, bebu od mesec i dva meseca, zajedno sa majkama koje su pozitivne. Smeštene su na odeljenju pedijatrije u posebnom delu za kovid inficirane pacijente. Njihivo opšte stanje je zadovoljavajuće i ide u pravom smeru koji želimo svi - kazao je direktor bolnice Ilija Ašanin.

Prema njegovim rečima, primetan je povećani broj pregleda onih koji imaju simptome infekcije kovid virusom, a povećava se i broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje.

Podsetio je da je nikšićka bolnica respiratorni centar sa 80 kreveta za severozapadni deo Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)