MONAHINJE SLAVILE MILOV PAD: Igumanija bacala petarde, snimak oduševio celu Srbiju (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2020. u 12:25

EHO slavljeničkih bakljada zbog rezultata izbora i odbrane svetinja vratio se sinoć u Crnu Goru sa Kosova i Metohije, iz centra srpske duhovnosti, Pećke patrijaršije, odjekom petardi, bačenih iz ruku igumanije, mati Haritine.

МОНАХИЊЕ СЛАВИЛЕ МИЛОВ ПАД: Игуманија бацала петарде, снимак одушевио целу Србију (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Na hiljade ljudi izašlo je sinoć na ulice da proslavi ishod izbora u Crnoj Gori. Srpski i crnogorski barjaci vijorili su se u svim gradovima Crne Gore, palile baklje, pevalo, veselilo do kasno u noć.

Radost zbog konačne odbrane svetinja nisu mogle da sakriju ni monahinje manastira Pećka patrijaršija, vekovnog sedišta srpskih arhiepiskopa i patrijarha.

Rezultate izbora i pobedu naroda u Crnoj Gori svetinja je proslavila neočekivano, ali na prigodan i dirljiv način: Igumanija, mati Haritina, bacala je petarde kroz prozor manastira u kosovsku noć.

Ni jedno okupljanje, litija, pa ni proslava zbog odbrane svetinja u Crnoj Gori nije prošla bez pominjanja izvorišta srpske duhovnosti, Kosova i Metohije.

U manastiru Pećka patrijaršija, spomeniku pod zaštitom Uneska kraj Pećke Bistrice, na ulazu u Rugovsku klisuru, danas živi dvadesetak monahinja.

Mati Haritina u Pećkoj patrijaršiji je više od šest decenija. Koliko je emotivno doživela odbranu svetinja pogledajte u ovom božanstvenom kratkom videu o velikoj iskonskoj radosti u kojoj su svi kao deca.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SUSRET KRAJ PATRIJARHOVE BOLNIČKE POSTELJE: Pavle je u jednom trenu otvorio oči i digao ruku - prekretnica u Novakovoj karijeri