REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: Obrađeno 100 odsto glasova na 268 biračkih mesta

Novosti online

30. 08. 2020. u 20:08 >> 00:08

BIRAČKA mesta u Crnoj Gori su zatvorena. Na Novostima pratite prve preliminarne rezultate izbora.

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Обрађено 100 одсто гласова на 268 бирачких места

Foto: D. Milovanović

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekali su duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora su pre početka izbora poručili da očekuju pobedu.

OBRAĐENO 100 odsto glasova na 268 biračkih mesta

Na Tviteru je CDT postavio podatke na osnovu reprezentativnog uzorka koji broji 268 biračkih mesta. Obrađeno je 100% uzorka. Rezultati su sljedeći: 1. Socijaldemokrate 4.09% 2. Bošnjačka stranka 3.74% 3. SDP* 3.11% (2.79% - 3.43%) 4. Crno na bijelo 5.54%

OBRAĐENO 98,8 odsto

CDT je podatke obrađivao na osnovu reprezentativnog uzorka koji broji 268 biračkih mesta.

Do sad je obrađeno 265 mjesta odnosno 98.8% uzorka.

Rezultati su sljedeći:

1. Socijaldemokrate 4.13%
2. Bošnjačka stranka 3.80%
3. SDP 3.09%
4. Crno na bijelo 5.53%
OBRAĐENO 82 ODSTO GLASOVA

Kakva je trenutno situacija čitajte KLIKOM OVDE!

OBRAĐENO 77.5 ODSTO GLASOVA
OBRAĐENO 70,3 ODSTO GLASOVA
OBRAĐENO 58,3 ODSTO GLASOVA

Na osnovu 58.3 % obrađenog uzorka pogledajte projekcije rezultata parlamentarnih izbora

RAZLIKA IZMEĐU MILA I OPOZICIJE 1 POSTO

Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

DPS POTUČEN NA SVETOM STEFANU: Stižu prvi rezultati izbora u Crnoj Gori, opozicija slavi!

NOSILAC liste” Za budućnost Budve- Marko Bato Carević”, Marko Carević proglasio je ubedljiva pobeda svoje koalicije na Sv. Stefanu! Više o tome čitaje klikom OVDE!

PRVI PUT OD POČETKA PARLAMENTARIZMA: Medojević - Opozicija pobedila u Spužu!

JEDAN od lidera Demokratskog fronta objavio je da je opozicija prvi put odnela pobedu na glasanju u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

PRVI PRESEK U 21H

Očekuje se da će prvi presek preliminarnih rezultata biti objavljen u 21h.

Izborni dan obeleležile su brojne nepravilnosti i incidenti, a sve o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Liste za koje su građani mogli danas da glasaju:

 • Demokratska partija socijalista nastupiće u koaliciji sa Liberalnom partijom, a listu pod imenom "Odlučno za Crnu Goru" DPS-Milo Đukanović", predvodi zamenik predsednika stranke Duško Marković.
 • U koaliciji "Za budućnost Crne Gore" su Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i nestranačke ličnosti, dok je nosilac liste profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić.
 • Koalicija koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društv za istraživanje politike i političke teorije nastupiće na izborima pod sloganom "Mir je naša nacija". Listu predvodi Aleksa Bečić, lider Demokrata.
 • Koaliciju "Crno na bijelo" čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, a nosilac liste je Dritan Abazović.
 • Albansku koaliciju "Genci Nimanbegu-Nik Đeljošaj", čine Demokratski forum, Forca Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi, a na čelu liste je Nik Đeljošaj.
 • U "igri" je još jedna albanska koalicija pod imenom "Jednoglasno" koju čine Demokratska unija Albanaca, Demokratska partija i Demokratski savez u Crnoj Gori, a nosilac liste je Fatmir Đeka.
 • Na izborima će samostalno nastupiti SDP "Jaka Crna Gora" koju predvodi Draginja Vuksanović Stanković, te Socijaldemokrate pod sloganom "SD-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosledno".
 • Tu je i "Bošnjačka stranka-Ispravno - Rafet Husović" a nosilac je poslanik Ervin Ibrahimović.
 • Hrvatska građanska inicijativa "HGI. Svim srcem za Crnu Goru!", a predvodi je liser Adrijan Vuksanović i Hrvatska reformska stranka - nosilac liste Radovan Marić, direktor Aerodromi Tivat.
 • Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

  Komentari (45)

  Dilber

  31.08.2020. 00:58

  @Bože pravde - 1995-ta godina. Misliš na dejtonski sporazum, stvaranje Republike Srpske i 1999-ta na zlatnu medalju Olivere Jevtić inače na 10 000 metara, atletika, Švedska?

  aco

  31.08.2020. 03:09

  @Bože pravde - A sta smo mi to dobili 95 i 99-te???Proterali ste saku srba sa 137000 vojnika+Nato.99-te smo odbranii KiM od Nato-a ali su nas prevarili za stolom.RAT smo dobili i opet cemo kao na KiM tako i u Srpskoj Krajini.

  Boris

  31.08.2020. 05:15

  @Bože pravde - Boze Pravde@ zacepi banditu zaboravio si da smo dobili RS 49% BiH u CG 50% Srba i normalno sada treba pokazati fssistickoj drzavi NDH2 da je dobila drzavu na neustavan nacin bila su 90-te dva konstutativna naroda nece to tako ici kako ste zamislili ipak ste vi fasisticki talog

  BILJO POLAKO I NEMOJ ZURIT

  30.08.2020. 23:54

  @Bilja - MOZDA STIGNE VRECA LISTICA IZ BRISELA? Ma nece oni tako lako pustit svoga konja da izgubi trku, DEMOKRATIJA JE U PITANJU.

  Mika

  30.08.2020. 21:10

  E kad mi u Spužu nisu uspeli da pobede, onda im ni ovi inostrani glasači, sa takozvanog Kosova, iz BiH i Albanije ne mogu pomoći. U stvari, glavno muvanje će se dogoditi sa glasačima koji glasaju "daljinski", ima skoro 16 hiljada glasova. Tako su uspeli ostvare pobedu na referendumu za nezavisnost.

  Denis

  30.08.2020. 21:11

  Сад кад пукне затворска казна за шверц и корупцију имаће доказа да га осуде на 15 милијарди година.

  Stevan

  31.08.2020. 00:16

  Zamene je najveca tragedija u Crnoj gori bio odnos Drzave prema Ratnim veteranima imaliste situaciju da Drzavna Televizija snima istoriski dokumentarac protiv sopstvenih ratnih veterana i to u stilu ustaske propagande

  ban Kulin

  31.08.2020. 01:25

  Ovo bi trebali da budu nužno neophodni koraci za novu pro-srpsko-crnogorsku vlast u Crnoj Gori: 1) povući sramni zakon o planiranom genocidu nad Srpskom pravoslavnom crkvom 2) promena izbornog zakona, da se omogući glasanje iz Srbije i da se tako dodatno obezbede naredni izbori u CG, oduzeti državljanstvo svim Šiptarima sa Kosova i iz Albanije kao i muslimanima iz Bosne 3) omogućiti građanima Srbije da imaju dvojno srpsko-crnogorsko državljanstvo 4) ukinuri sankcije Rusiji 5) uspostaviti vojnu saradnju sa Rusijom, dati vojnu bazu Rusima i Kinezima 6) povlačenje priznanja KosMeta i izlazak iz NATO-a 7) naseliti određeni broj Rusa i Kineza u Crnoj Gori 8) obračun sa unutardržavnim anti-srpskim elementima, po principu "oko za oko" 9) vratiti srpski jezik i ćirilicu 10) ekonomska saradnja sa Srbijom, Rusijom i Kinom i 100% zavisnost od tih ekonomija Ovo bi trebali da budu koraci za obezbeđivanje trajnog povratka Crne Gore njenim izvornim srpskim korenima i srpstvu kao i zaštita od velikozapadnjačkih velikohegemonista, ako se ovo ne sprovede zauvek ćemo izgubiti Crnu Goru!!!