MITROPOLIT AMFILOHIJE OBRATIO SE GRAĐANIMA U PODGORICI: Glasajte protiv onih koji su doneli bezakonje (VIDEO)

M. S. – V. K.

23. 08. 2020. u 21:38

U 82. GODINI izlazim na izbore i glasam po svojoj savesti.

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ОБРАТИО СЕ ГРАЂАНИМА У ПОДГОРИЦИ: Гласајте против оних који су донели безакоње (ВИДЕО)

Foto: D. Dozet

Narod Crne Gore treba da izađe na izbore i glasa protiv onih koji su doneli bezakonje i koji pokušavaju da zatiru temelje Crne Gore.

Ovo je deo besede mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji se hiljadama građana obratio pred Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koji su uspeli da probiju policijsku opsadu Podgorice i još jednom iskažu svoje nemirenje sa donošenjem spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uneo nemir u mnoge domove u Crnoj Gori, produbio stare i iskopao nove rovove raskola.

U Crnoj Gori vlada uznemirenje zbog policijskih akcija u nekoliko gradova, kojima se želi sprečiti dolazak naroda u Podgoricu na auto litiju i okupljanje pred Hramom. Policija neprimerenom zabranom slobode kretanja praktično drži zatočenim na Bioču, posle povratka iz Kuča, i lidera velike narodne koalicije "Za budućnost Crne Gore" prof. Dr Zdravka Krivokpića, kome je onemogućen dolazak u Podgoricu. Inače, ova koalicija po svim anketama vodi pred parlementarne izbore u Crnoj Gori, zakazane za 30 avgust...

Uprava policije se u nedelju veče oglasila saopštenjem u koem s etvrdi da su njeni službenici sprečili organizovane dolaske građana iz više crnogorskih gradova u Podgoricu.

- Polasci su bili organizovani kako bi se građani okupili u Podgorici a policija je ovo onemogućila u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja, "prisetili" su se iz Uprave policije privremenih mera, koje važe samo za prstalice opozicije i SPC, ali ne i za navodne crnogorske "patriote" koji su se u dane praznika tukli u gomilama, šenlučili, zapalili tvrđavu San Đovani u Kotoru, kršili odredbe o zabrani okupljanja i Beranama, Plavu, Ulcinju, Mojkovcu, što sa zgražavanjem prati slobodni svet...

-Preduzimaju se sve propisane mere i radnje iz nadležnosti Uprave policije a u toku je dokumentovanje svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja. Na putnom pravcu Kolašin – Podgorica, tačnije u mestu Bioče, aktivisti koalicije „Za budućnost Crne Gore'' su se zatekli sa grupom građana kojoj je onemogućen ulazak u Podgoricu. Aktivistima ove kolacije je saopšteno da mogu da nastave sa kretanjem, ali su oni odbili i odlučili su da se solidarišu sa građanima koji su se nalazili na toj lokaciji, saopštila je Uprava policije, ali iz video zapisa koje su objavili crnogorski elektronski mediji, vdi se da je reč o nečemu drugom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)