ZORAN MIKIĆ: Milov sestrić sa 23 godine kupio stan na Menhetnu, iskeširao za njega 900.000 dolara

V.K.

21. 08. 2020. u 14:06

ŠEF kampanje Crno na bijelo Zoran Mikić prezentovao je novinarima dokument kojim, kako tvrdi, pokazuje da sin Alne Kolarević i sestrić Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, Edin Kolarević, poseduje stan u Njujorku na Menhetnu u vrednosti o 900.000 dolara.

ЗОРАН МИКИЋ: Милов сестрић са 23 године купио стан на Менхетну, искеширао за њега 900.000 долара

Foto: Koalicija Crno na bijelo

-Ne želim ništa da impliciram niti da iznosim neke optužbe, ali podsećam javnost da je Ana Kolarević povezivana sa primanjem mita u aferi Telekom. Većinski paket akcija kompanije Telekom država je prodala Mađar Telekomu 2005 godine. Samo par meseci kasnije Edin Kolarević, koji je tada imao 23 godine, kupuje i plaća kešom skupoceni stan u Njujorku za 900.000 dolara-kazao je Mikić, dodajući da su Zakon o poreklu imovine i Zakon o lustraciji i otvaranju tajnih dosijea prvi zvanični pravni akti koje će poslanici koalicije Crno na bijelo predložiti u novom sazivu Skupštine Crne Gore.


-Da smo imali Zakon o poreklu imovine mnogi funkcioneri DPS bi morali da dokazuju odakle novac za nekretnine, skupe automobile, školovanja u inostranstvu i razne druge privilegije koje od plate javnih funkcionera sigurno nisu mogli priuštiti. Predloženi zakon unapređuje trenutno stanje po kome ASK svojevoljnio odlučuje koga će kontrolisati a koga neće od javnih funkcionera. Dakle, uvodimo princip neselektivnosti kada je u pitanju ispitivanje porekla imovine. Cilj je da ovaj zakon bude okidač, odnosno zakonska obaveza po kojoj Poreska uprava mora pokrenuti neselektivnu kontrolu porekla imovine svih lica koja ispunjavaju uslove za kontrolu. Veoma je važno da se iskontroliše poreklo imovine tri grupe lica i to: javnih funkcionera i lica povezanih sa njima, tranzicionih biznismena pobednika privatizacija i lica bliskih organizovanim kriminalnim grupama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)