ISTRAGA TRAJE VEĆ TRI GODINE: Specijalno državno tužilaštvo oglasilo se povodom predmeta Možura

S. Đ.

19. 08. 2020. u 16:23

SPECIJALNO državno tužilaštvo je 2017. godine započelo sa proverama sumnjivih novčanih transakcija pravnih lica T.U. DOO Podgorica i B.W.P M. DOO Podgorica.

ИСТРАГА ТРАЈЕ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ: Специјално државно тужилаштво огласило се поводом предмета Можура

Depositphotos

Prikupljeni dokazi i podaci ukazali su na dalju potrebu provere poslovanja više pravnih lica uključenih u postupak realizacije projekta izgradnje vetroelektrana na Možuri". To je zvanično saopšteno danas iz Specijalnog državnog tužilaštva

Dodaju da se s tim u vezi, sprovodi uviđaj kako bi se proverila zakonitost ovog pravnog posla.

- Pri čemu je deo dokumentacije već izuzet i vrši se njegova analiza, dok službenici policije po nalogu tužioca i dalje vrše provere i izuzimaju dokaze, koji se odnose na poslovanje M.W.P. DOO, kao i na statusne promene, promjene u vlasničkoj strukturi i finansijske transakcije ovog pravnog lica od osnivanja do danas - navode iz SDT-a.

Osim navedenog, dodaju, u Specijalnom državnom tužilaštvu je u aprilu ove godine formiran predmet radi provere poslovanja M.W.P. koji se odnosi na pravilnost obračuna, prijavljivanja, plaćanja i povraćaja PDV-a, kao i proveru zakonitosti konsultantskih usluga, u kojem predmetu je postupak izviđaja u toku.

- Pored već više saslušanih lica, i preduzetih dokaznih radnji aktivno se preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja navedenih činjenica i okolnosti, pa će između ostalih izviđajnih radnji u narednom periodu Specijalno državno tužilaštvo preduzeti i radnje saslušanja svih lica koja mogu pružiti relevantna obaveštenja vezana za navedene krivičnopravne događaje - zaključuje se u saopštenju SDT-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!