KAUCIJA 330.000 EVRA ZA SINA NOVOSADSKOG BIZNISMENA: Mladić koji je gliserom usmrtio devojku pušten iz Spuža, još uvek ne sme u Srbiju

Novosti online

13. 08. 2020. u 21:18

TINEJDžER M. S. (17), sin srpskog biznismena, osumnjičen da je 11. jula kod Budve, upravljao gliserom i skrivio nesreću u kojom je stradala Maja Šljivančanin (31), crnogorska policajka, a povređen njen verenik Vladan Stanišić (36), pušten je iz pritvora nakon što je njegova porodica ponudila jemstvo od 330.000 evra!

КАУЦИЈА 330.000 ЕВРА ЗА СИНА НОВОСАДСКОГ БИЗНИСМЕНА: Младић који је глисером усмртио девојку пуштен из Спужа, још увек не сме у Србију

Foto: Zoran Jovanović

Maloletnik je prekjuče napustio spuški pritvor, a sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević naveo je da je sud istovremeno tinejdžeru odredio meru nadzora - zabranu napuštanja boravišta opštine Budva.

Suđenje mu je zakazano za 26. avgust, ali kako je optuženi maloletan biće zatvoreno za javnost. "Vijesti" navode da je u optužnom predlogu protiv 17-godišnjaka navedeno da je pomorsku nesreću u kojoj je poginula Šljivančanin, a povređen Stanišić, izazvao iz nehata. Maloletni, ukoliko bude osuđen, na osnovu međunarodnog prava, zahtevati da kaznu izdržava u svojoj domovini, ovom slučaju Srbiji.

Tinejdžer, rođen u Novom Sadu, koji bi trebalo u septembru da postane maturant jedne beogradske gimnazije, u momentu nesreće bio je skiper gliser na kome je bilo još sedam osoba. Mediji su pisali da su se njegov gliser i barka kretali od ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Iz za sada neutvrđenih razloga, možda i zbog neprilagođene brzine od oko 23 čvora na sat, gliser, dugačak skoro 12 metara, udario je u tri puta kraću barku, koja se prepolovila i potonula.

Stanišić je pokušao da pomogne svojoj verenici, ali nije uspeo u tome.

Navodno da su svih osmoro putnika, neposredno pre nesreće, nalazili na krmi, zbog čega je pramac plovila, najverovatnije, bio podignut što je smanjilo vidno polje 17-godišnjaku koji je upravljao jakim motorom. Niko od saputnika M. S. nije povređen u nesreći.

Osumnjičeni mladi skiper je odmah priveden. Na saslušanju, kome su prisustvovali i maloletnikov otac, inače vlasnik glisera i predstavnik Centra za socijalni rad, navodno je rekao da nije video barku ispred sebe.

Tada je ispričao i da je upravljao gliserom koji je u vlasništvu njegovog oca, kao i da je prošlog leta dobio dozvolu za upravljanje čamcem, koju mu je izdala Lučka kapetanija Kotor.

U Crnoj Gori, prema zakonu, dozvolu za plovilo do 12 metaa dužine može da dobije osoba sa napunjenih 16 godina.

Maja Šljivančanin bila je zaposlena u Sektoru kriminalističke policije Crne Gore. Njen otac Isailo, bio je načelnik Centra bezbednosti Žabljak, a zatim, kao kadar Demokratske partije sovijalista i gradonačelnik te opštine.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024