TURISTI BESNI Gosti u Crnoj Gori se žale: Naplaćuju papreno ove usluge

Novosti online

13. 08. 2020. u 18:16

GLAVNA turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima.

ТУРИСТИ БЕСНИ Гости у Црној Гори се жале: Наплаћују папрено ове услуге

B. Dabić

Ona je u emisiji "Boje jutra" rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da deluju

- Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mere NKT-a - istakla je inspektorka Šljivančanin.

Kako kaže Šljivančanin, mere kršenja fizičke distance i nenošenje maski, najviše su zabeležene u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom. Odmah posle njih je Podgorica, zatim u Nikšiću i Beranama.

- Kršenje fizičke distance najviše je zabeleženo u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika. Takođe smo zabeležili nenošenje maski među zaposlenim licima, pa i u kuhinji - istakla je Šljivančanin.

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

- Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno - istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

- Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cene koje su u cenovniku usklade sa cenama u kasi. Takve subjekte prosledićemo Poreskoj upravi - naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

(Vijesti.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)