PROVERA BIRAČKOG SPISKA: Zahtev Socijalističke narodne partije CG

M. S.

08. 08. 2020. u 10:25

AŽURIRANjE biračkog spiska od strane Uprave policije, bez kontrole učesnika u parlamentarnom procesu, najveća je prepreka poverenju u izborni proces.

ПРОВЕРА БИРАЧКОГ СПИСКА: Захтев Социјалистичке народне партије ЦГ

Foto arhiva

Protivzakonito je zadnjih desetak godina crnogorsko državljanstvo stekao veliki broj lica koja nisu imala pravnog osnova za upis i ta lica danas, nažalost, veštački uvećavaju naš birački spisak.

AMBASADE

- SVIM državljanima Crne Gore koji žive i rade u inostranstvu poručujemo da ćemo posredstvom ambasada Nemačke, Luksemburga, Belgije, Švedske, Švajcarske i drugih tražiti proveru statusa državljanstva u državama u kojima žive. Ukoliko se utvrdi da imaju dva državljanstva, zatražićemo otpust iz državljanstva druge države ili brisanje iz registra crnogorskih građana - poručili su iz SNP.

Ovo je juče saopšteno iz SNP Crne Gore, iz koje naglašavaju da za poslednja tri parlamentarna izborna ciklusa u konkretnim brojkama to izgleda ovako: broj birača na parlamentarnim izborima koji su održani 2012. godine je uvećan za 15.750 birača u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, održane 2009. godine. Na parlamentarnim izborima 2016. godine, broj birača je bio veći za 14.762 u odnosu na parlamentarne izbore održane 2012. godine.

- Prema poslednjim podacima koje je 15. 7. 2020 godine u javnost izneo ministar Nuhodžić, broj novoupisanih birača za predstojeće izbore već na taj dan iznosio 12.839, a upis u birački spisak traje sve do nekoliko dana pre održavanja izbora. Za pomenuti period, prema podacima državnog MONSTAT-a, broj stanovnika u Crnoj Gori je porastao za manje od 2.000!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!