EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U CRNOJ GORI: Preminule dve osobe, 95 pozitivno na koronu

V.K.

27. 07. 2020. u 17:20

LABORATORIJE Instituta za javno zdravlje su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 678 uzorka na novi korona virus, među kojima su 95 rezultata bila pozitivna. Prijavljena su dva smrtna ishoda kod pacijenata iz Podgorice i Herceg Novog.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Преминуле две особе, 95 позитивно на корону

Foto Depositphotos

Od infekcije se oporavio 71 pacijent tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. Juna- 494. Ukupan broj aktivnih slučajeva KOVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2039.

Drektor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković kazao je da je u Crnoj Gori hospitalizovano 188 pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

-U KCCG je 25 pacijenata, 14 na Infektivnoj, svi si stabilni, devet na Internoj klinici. Pet je u intenzivnoj njezi, jedan na mehaničkoj ventilaciji, tri na neinvazivnoj ventilaciji. Jedan je na ortopediji, a jedan na vaskularnoj hirurgiji. U Baru su 33 pacijenta, jedan, 1975.godište sa težom kliničkom slikom, troje dece je hospitalizovano. U Beranama 63 pacijenta, šest sa teškom kliničkom slikom, u Nikšiću 31 pacijent", rekao je Eraković novinarima, poručujući da svi maligni pacijenti koji zahtevaju hirurške tretmane, a koji nisu hitni ulaze u program rada Kliničkog centra Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju