EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U CRNOJ GORI: Preminule dve osobe, 95 pozitivno na koronu

V.K.

27. 07. 2020. u 17:20

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Преминуле две особе, 95 позитивно на корону

Foto Depositphotos

LABORATORIJE Instituta za javno zdravlje su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 678 uzorka na novi korona virus, među kojima su 95 rezultata bila pozitivna. Prijavljena su dva smrtna ishoda kod pacijenata iz Podgorice i Herceg Novog.

Od infekcije se oporavio 71 pacijent tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. Juna- 494. Ukupan broj aktivnih slučajeva KOVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2039.

Drektor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković kazao je da je u Crnoj Gori hospitalizovano 188 pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

-U KCCG je 25 pacijenata, 14 na Infektivnoj, svi si stabilni, devet na Internoj klinici. Pet je u intenzivnoj njezi, jedan na mehaničkoj ventilaciji, tri na neinvazivnoj ventilaciji. Jedan je na ortopediji, a jedan na vaskularnoj hirurgiji. U Baru su 33 pacijenta, jedan, 1975.godište sa težom kliničkom slikom, troje dece je hospitalizovano. U Beranama 63 pacijenta, šest sa teškom kliničkom slikom, u Nikšiću 31 pacijent", rekao je Eraković novinarima, poručujući da svi maligni pacijenti koji zahtevaju hirurške tretmane, a koji nisu hitni ulaze u program rada Kliničkog centra Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rešenje problema

27.07.2020. 18:46

Što,bre ne testirate ko Hrvatska jedno 100 ljudi i imaćete dva zaražena.Od tih dvoje jednog prikrijete i onda nemate problema sa Koronom.Proglasite se slobodnom zonom Kovida,turisti iz evrope i sveta vam pohrle jer oni vole Korona fri države,spasete turizam,spasete ekonomiju i svi zadovoljni.Ovako Hrvatska prepuna turista a u Crnoj Gori propast na plažama,privreda načisto propala.Kako prosto i jednostavno.Izgleda da vlast u Crnoj Gori više brine kako da napuni hrvatske plaže i hotele nego za svoje stanovnike.Tako vam je to kad uđete sa đavolom u pakt.Ako uzmeš kajaćeš se,ako ne uzmeš kajaćeš se.Pusti zdravlje stranih turista,spasavaj ekonomiju,niko ti neće reći hvala.