SNIMAK HAPŠENJA NIKOLE IVOVIĆA: Ovako je u Palama pao Kotoranin (VIDEO)

S.Đ.

18. 07. 2020. u 22:42

KOTORANIN Nikola Ivović (30) osumnnjičen da je 6. juna 2019. godine u Herceg Novom, kao suučesnik ubio Stefana Šarovića uhapšen je danas je u Bosni i Hercegovini, po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica.

СНИМАК ХАПШЕЊА НИКОЛЕ ИВОВИЋА: Овако је у Палама пао Которанин (ВИДЕО)

Foto: JutjubPrintskrin/ RTRS vijesti

To je zvanično saopšteno iz crnogorske policije. Ivovićevo hapšenje izveli su službenici za suzbijanje organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srpske, u Palama.

"Ovo lice se potražuje po crnogorskoj međunarodnoj poternici radi obezbeđenja njegovog prisustva vođenju krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, N.I. je osumnjičen da je 06. juna 2019. godine u mestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa D.Š., upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način lišili života oštećenog S.Š. Odmah po raspisivanju međunarodne poternice u cilju lociranja N.I. je otpočeta ciljana potrage kodnog naziva ,,Foča" koja je sprovođena od strane nadležne službe Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE", sapšteno je iz policije.

U cilju njegovog lociranja i lišenja slobode, dodaje se u saopštenju, u prethodnom periodu su vršene provere sa partnerskim službama na više lokacija u Bosni i Hercegovini. Lišenju slobode prethodila je intezivna saradnja nadležnih službi, zaključuje se u saopštenju.

Prilikom hapšenja, kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani, kao i manja količina marihuane.

Nakon kriminalističke obrade, koje će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet u Banjoj Luci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije Crnoj Gori.

Policija BiH je u prethodnom periodu, tačnije 26. juna 2019. godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, uhapsila Dušana Šilja, iz opštine Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je, zajedno sa Ivovićem, učestvovao u ubistvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)