Budva, uhapšeni grad: Opštinu 15 dana čuva policija i privatno obezbeđenje

Novosti online / B. Dabić

06. 07. 2020. u 09:39

Uhapšen je grad. Ovo je natpis na transparentu koji je jutros osvanuo na starogradskim bedemima u Budvi.

Будва, ухапшени град: Општину 15 дана чува полиција и приватно обезбеђење

Foto: Novosti arhiva

Budva je grad u kome policija i privatno obezbeđenje 15 dana “čuvaju” opštinu i unutrašnjost objekta te ne dozvoljavaju ulazak Privatno obezbeđenje ne dozvoljava ulaz u Opštinu odbornicima. Odlukom Nikole Divanovića, koga je većina u lokalnom parlamentu imenovala za predsednika opštine u junu, Građanski biro radiće danas od 9 časova. Zbog mera NKT- a, najviše po dvoje građana mogu biti u holu.

Pripadnici obezbeđenja na osnovu spiska propuštaju zaposlene u zgradu Opštine.

Predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović, izabrani voljom građana na izborima 2016. godine, koje je smenila nova skupštinska većina protekle dve sedmice svakodnevno su dolazili ispred zgrade opštine, oko 8 sati, ali im ulazak nije dozvoljen. Oni su u više navrata izjavili da se u Budvi krši Ustav, ne poštuju Zakoni te da je nova skupštinska većina političkom korupcijom stvorila haos u ovom gradu

Radović ni jutros nije mogao da uđe u zgradu opštine, već 15. dan privatno obezbeđenje mu to ne dozvoljava. Marko Carević, koji je zbog porodičnih obaveza van Crne Gore, jutros nije došao, ali je njegovog šefa kabineta Nikolu Jovanovića kao i prethodnih dana, obezbeđenje vratilo.

Ulazak u opštinu nije dozvoljen ni odbornicima u Skupštini opštine Budva koji su pokazali legitimacije. Oni su istakli da je skandal da se predstavnicima građana brani ulazak u opštinu i tražili da im se kaže ko je doneo takvu odluku. Za sada odgovora na ovo pitanje nema - ko je zabranio ulazak odbornika, predstavnika građana, u zgradu opštine Budva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju