HERCEG NOVI GRADI NOVU AUTOBUSKU STANICU: Otvaranje najavljeno za proleće 2025.

V.V.

21. 04. 2024. u 13:16

U Igalu, po planu, teče izgradanja nove, glavne hercegnovske autobuske stanice i pristupne saobraćajnice. Traju radovi na konstrukciji budućeg objekta, koji bi trebalo da bude završen do kraja leta, a nova autobuska stanica otvorena na proleće 2025. godine.

ХЕРЦЕГ НОВИ ГРАДИ НОВУ АУТОБУСКУ СТАНИЦУ: Отварање најављено за пролеће 2025.

fOTO: V.V.

– Građani će uskoro moći da vide telo buduće autobuske stanice. Nakon toga planiramo da završimo unutrašnje i završne radove, što bi trebalo da traje  šest do osam meseci. Generalno, u dobrim rokovima smo i planiramo da naš dio posla završimo u martu naredne godine – informiše projektni menadžer, inženjer Đorđe Žagrić.

Ulaz na novu autobusku stanicu biće u sklopu pristupne saobraćajnice, a kompleks uključuje i zgradu za koju će lokalna uprava raspisati konkurs, kojim će rešiti namenu objekta.

Prema rečima inženjera Žagrića jedini izazov je uskladiti izgradnju pristupne saobraćajnice sa ostalim objektima.

Ovaj projekat vredan je 4,7 miliona evra.

Podsetićemo, gradnja glavne autobuske stanice planirana je u Herceg Novom duže od decenije,  a kako su se smenjivale gradske vlasti menjale su se i ideje o lokaciji za ovaj važan objekat. Onda je 2017. lokalni parlament  odlučio da to bude naselje Šištet u Igalu, što se pokazalo kao dobar izbor, tim pre što je zemljište u opštinskom vlasništvu a sva istraživanja su potvrdila sigurnost terena. Osim toga prednost je i u činjenici da ova lokacija gravitira prema graničnim prelazima sa Hrvatskom ali i prema kraku buduće zaobilaznice i brze trase magistrale koje započinju u Sutorini.

Postojeću, po kapacitetima odavno prevaziđenu autobusku stanicu u centru Herceg Novog, građenu pre više od pola veka, kupila je 2017. godine podgorička firma za 370 hiljada evra od kompanije „Vektra Boka“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)