VATRA PONOVO PRETI KUĆAMA: Nastavlja se drama u Šekularu kod Berana

M. SEKULOVIĆ

12. 04. 2024. u 19:08

NAKON drame u Rožajama, potom na području Bijelog Polja, Mojkovca, područja Nacionalnog parka Durmitor, vatrena stihija guta šume i preti ljudima i njihovoj imovini i na teritoriji Šekulara, u opštini Berane.

ВАТРА ПОНОВО ПРЕТИ КУЋАМА: Наставља се драма у Шекулару код Берана

m.sekulović

Koliko je stanje dramatično, govori i to što je u pomoć pripadnicima Službe zaštite i spasavanja Opštine Berane, u četvrtak pristigao specijalni avion koji pomaže da se obuzda vatrena stihija.

Stanje je privremeno ublaženo, ali, vatra se ponovo rasplamsala.

- Zatražićemo ponovo pomoć aviona, jer, vatru u vrletima za sada je jedino tako moguće gasiti. Opasnost po kuće smo bili otklonili, ali, vatra im se ponovo približavaa. Borimo se, stanje je teško, požar je zahvatio veliku teritoriju borove i smrčeve šume. Jak vetar je razbuktao vatru. Požar je prouzrokovao ljudski faktor. U Rmušima smo ugasili požar. Nalazimo na 30 kilometara od sela Rmuši, gde ima kuća. Teren je brdovit, tako da se borimo koliko možemo. Vreme nam ne ide naruku. Taman ugasimo požar, vetar dune i iza naših leđa podigne ogroman vatreni stub - kaže načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Berane, Milosav Korać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)