NEVREME I U HERCEG NOVOM: Zamalo potopljeni stanovi u zgradi u Bijeloj

V.V.

22. 11. 2023. u 16:16

Uprkos obilnim padavinama i vetru, iz hidrometeorološke stanice Igalo kažu da je od 7 do 13 sati pao 41 litar kiše po metru kvadratnom, Herceg Novi je prošao bez većih problema.

НЕВРЕМЕ И У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Замало потопљени станови у згради у Бијелој

Foto:RTHN

U Službi zaštite i spasavanja potvrdili su da su ekipe na terenu, deluju preventivno a dve intervencije imali su u Bijeloj.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović kaže da je dosta odvoda za atmosferske padavine začepljeno, pa su se potrudili da ih sve, koliko je u njihovoj mogućnosti, otčepe kako bi protok nabujale vode bio brži.

- Obišli smo Igalo, Sutorinu, Zeleniku, Šetalište. U Bijeloj je malo nedostajalo da voda prodre u stanove. Usled obilnih padavina došlo je do začepljenja odvoda. Naše ekipe su probale da otčepe koliko-toliko, međutim, tehnički to nije bilo moguće, ali kako su padavine oslabile, tako se i situacija popravila – objasnio je Ćirović.

Meštanin iz Bijele Miško Krivokapić priča da je voda iz kanala koji prolazi pored stambene zgrade za malo prodrla  u stan.

– Samo je prst falio da poplutamo. Nije pomoglo ni što sam podigao zid. Problem je kanal koji preliva. Preko puta je začepljeno. Kada su pravili kanalizaciju, na pola kanala su ostavili  cev i od tada imamo problem. Smanjili su protok kanala – kazao je Krivokapić.

Dodaje i da mu je u stanu sve podignuto, stoji na ciglama, za svaki slučaj. Zid  koji je podigao kao odbranu na sreću je ovog puta sačuvao stan od poplave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)