OSIPA SE PODRŠKA SPAJIĆU: Ujedinjena Crna Gora ne podržava najavljenu većinu

V.K.

27. 08. 2023. u 13:40

LIDER Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da ta partija ne podržava i neće biti deo parlamentarne većine od 44 mandata.

ОСИПА СЕ ПОДРШКА СПАЈИЋУ: Уједињена Црна Гора не подржава најављену већину

Vlada Crne Gore

On je pozvao Spajića da pregovore o formiranju većine i vlade "vrati na početak".

- Ujedinjena CG je podržala Spajića za mandatara, ali i jasno i javno tražila ubedljivu većinu za buduću vladu. Među prvima smo rekli da je 49 mandata podrške mera sigurnog uspeha i za mandatara i za Vladu, ali i za parlament. Bili smo spremni da učestvujemo u kreiranju i skromnije većine pod uslovom da neko, iz političkog hira i trgovine, javno odbije učešće u Vladi - naveo je Danilović.

Ujedinjena Crna Gora je na parlamentarnim izborima održanim u junu učestvovala u koaliciji sa Pokretom Evropa sad. Njima je pripalo i jedno mesto poslanika u Skupštini.

- Mandatar Spajić treba da zastane i da odbaci savete koji ga guraju u nerazumevanje i ponor. Prinuđeni smo, nažalost, na svakodnevno istupanje u javnosti jer je mnogo netačnih i tendencioznih informacija. To će samo napraviti dodatnu zbrku, ali neće promeniti ni jedno slovo našeg stava - dodao je Danilović.

V. K.

Dodao je i da su stvari "međutim, sada jasne" i da Ujedinjena Crna Gora ne podržava i neće biti deo većine od 44 mandata i da njihov jedan mandat brani onu prvu, avgustovsku većinu.

- Sprečili smo da se rekonstruše pala Vlada, da se zakulisno izabere ona planirana 44, branio pravo mladih ljudi iz PES-a da što pre postanu deo političke ponude, protestovao kada su lideru PES-a smeštali aferu za aferom. Taj glas je bio javan i jasan kada su 'pouzdani prijatelji' ćutali kao zaliveni. Tim istim glasom danas jasno saopštavamo - ovako ne može i ne sme. Zbog dobra Crne Gore i naroda kojemu treba pomirenje i napredak pozivamo mandatara Spajića da se vrati na početak i razgovara sa svima, izuzev sa onima s kojima je predizborno obećao da neće biti razgovora. DPS ima samo 21 od 81 mandata Skupštine, a mi smo se zapleli u trice i kučine politike. Od moguće dvotrećinske većine mi treba da pristanemo na krpljevinu u kojoj se poražene politike pitaju više od pobedničkih. To bi bilo pogubno po zajedničku budućnost i po demokratske procese. Nije prijatelj onaj koji te prati do jame, nego onaj koji te ne vodi do nje. Ne možemo voditi politiku na osnovu snage i organizovanosti medijskih botova. To nije politika za budućnost, nego za sendvič i preživljavanje. Ujedinjena CG ne mešetari i ne gleda kako da zaradi ministarsko ili ministarska mesta. Ne i ne. Tako je bilo, tako će i ostati - zaključio je Danilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić