U OSTROGU KRŠTEN AFROAMERIKANAC: Dobio ime Bogoljub (FOTO)

V.K.

12. 08. 2023. u 10:49

IVANA Kalezić psiholog iz Danilovgrada, pohodila je 10. avgusta 2023. godine, sa svojim suprugom i sinom ostrošku svetinju i posvedočila o čudu Svetoga Vasilija Ostroškog, kada je svetac na čudesan način prizvao k sebi njenog supruga koji je afroamerikanac iz Njujorka gde se veoma uspešno bavi programiranjem i informacionim tehnologijama.

У ОСТРОГУ КРШТЕН АФРОАМЕРИКАНАЦ: Добио име Богољуб (ФОТО)

Mitropolija Crnogorsko-primorska

Nakon katiheze i dugog razgovora sa jeromonahom Vladimirom (Palibrkom) i protojerejem Vasilijem Brborićem, parohom nikšićkim, osluškujući duboki vapaj svoga srca on je shodno slobodnoj volji izrazio želju i potrebu da primi svetu Tajnu krštenja, blagodareći ostroškom čudotvorcu na tom prizivu, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolija Crnogorsko-primorska

U ostroškom hramu Svetog mučenika Stanka danas, 11. avgusta 2023. godine, je svetu Tajnu krštenja i miropomazanja primio  iz Njujorka, dobivši na krštenju ime Vasilije, po Svetom Vasiliju Ostroškom čiji priziv i očinsku ljubav je osetio u svome srcu.

Mitropolija Crnogorsko-primorska

Radost je usugubljena i činjenicom da je novi pripadnik Crkve Hristove postao i Bogoljub, sin novoprosvetljenog brata Vasilija.

Mitropolija Crnogorsko-primorska

Svetu Tajnu krštenja su obavili protojerej Vasilije Brborić i jeromonah Vladimir (Palibrk), dok je kum (vosprijemnik) novoprosvetljenih Vasilija i Bogoljuba bio protojerej Vasilije Brborić. Sledujući drevnoj bogoslužbenoj praksi, Vasilije i Bogoljub će svetu Tajnu krštenja koja je rođenje za život večni, krunisati učešćem na svetoj Liturgiji u manastiru Ždrebaoniku u okrilju moštiju Svetog Arsenija sremca, gde će se sutra na praznik Prepodobne mati Angeline krušedolske, pričestiti i zvanično postati udeonici mističnog Tela Hristovog - Crkve, koja je lađa spasenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)