PREMIJER ABAZOVIĆ U TIVTU: Uređeno dečje odelenje tivatskog Doma zdravlja, za Institut dva rešenja

V.V.

31. 07. 2023. u 16:01

U TIVTU je otvoreno rekonstruisano i savremenop opremljeno dečije odelenje Doma zdravlja.

ПРЕМИЈЕР АБАЗОВИЋ У ТИВТУ: Уређено дечје оделење тиватског Дома здравља, за Институт два решења

Foto_RTHN

Svečanosti organizovanoj tim povodom prisustvovao je i premijer Dritan Abazović a u razgovoru sa novinarima  objasnio da i Vlada Crne Gore pokušava da dogovori prolongiranje naplate duga koji Institut Igalo ima prema Jugobanci.

U rekonstrukciju i opremanje dečijeg odeljenja tivatskog Doma zdravlja kompanija Luštica Development uložila je 63 hiljade evra. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnik kompanije, Marko Vukašević, direktorica Doma zdravlja dr Danica Stevović, predsednik tivatske opštine  Željko Komnenović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

- Pedijatrijsko odelenje sada ima savremen izgled, prilagođen potrebama dece. Učinili ste da u moderno opremljenim ambulantama i čekaonicama, deca bezbrižno dolaze na pregled - ocenila je dr Stevović.

Prema njenim rečima dva pedijatrijska ljekara, koji u poseku obave oko 1.200 pregleda mesečno  radiće sada u značajno kvalitetnijim uslovima.

- Cilj je da u narednom periodu uz podršku Vlade i kompanija koje su spremne da ulažu u zdravstveni sistem, unapredimo uslove i u ostalim delovima Doma zdravlja Tivat - poručila je dr Stevović.

Projekat ocenjen kao jedan od najvažnijih u oblasti zdravstva u ovoj godini ministar zdravlja Dragoslav Šćekić smatra nastavkom obnove i oporavka zdravstvenog sistema, a prema njegovim rečima najavljena su i nova ulaganja i angažovanje lekara specijalista koji sada nedostaju.

DVA REŠENjA ZA INSTITUT IGALO

Novinari koji su sa Abazovićem razgovarali najčešće su se interesovali za sudbinu Instituta Igalo. on je tim povodom rekao da Vlada Crne Gore pokušava da dogovori prolongiranje naplate duga koji Institut Igalo ima prema Jugobanci.

– Da je bilo prilike ova Vlada bi rešila problem. Postoje dve solucije, jedna je da država postane stoprocentni ili dominantno dvotrećinski vlasnik Instituta i da se organizuje na svoj način, kako misli da treba. Druga je da se odrekne sopstvenih akcija u korist neke privatne kompanije. Treća solucija ne postoji. Potpuno razumem radnike, rešenja postoje ali moraćemo malo, ne da se strpimo, već da donesemo odluke, da li ova ili neka druga Vlada. Neka se svi zapitaju ko je doveo Institut u ovu situaciju - kazao je Abazović.

Abazović je komentarisao i izjavu da je  bivša Vlada bila nadomak rešenja problema duga sa Jugobankom i dodao da su bili blizu mnogih drugih rešenja li ih nisu realizovali. Objasnio je i zbog čega.

-U ovoj državi plaše se da donose odluke. Ne može da se dođe do rešenja i skreće se fokus. Ne mogu za ovo da garantujem, jer ne utičem na svaki politički proces. Kažem, kao što je rešena Željezara rešiće se i Institut ako ova Vlada bude nastavila da radi. Ako ne, nikakav problem, neka dođu sa solucijama kao za Željezaru, jer tad niko nije verovao da nešto može da se reši - navodi Abazović.

Podsećamo, ove sedmice čelnici Vlada Srbije i Crne Gore trebalo bi da održe sastanak u Beogradu na kojem će pokušati da nađu rešenje za dug Instituta Igalo prema Jugobanci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)