SRBINU SU PRVE KLETVE BILE - U IZRODA GUSLE NE VISILE Guslar Vukčević reagovao na sramne napade: "Nepoštovani..."

Novosti online

31. 07. 2023. u 11:35

NAKON hajke koja se digla protiv guslara Željka Vukčevića, inače zaposlenog u Glavnom gradu, a zbog „spornog” snimka koji se širi društvenim mrežama, Vukčević se pismom obratio široj javnosti zbog pisanja pojedinih DPS medija.

СРБИНУ СУ ПРВЕ КЛЕТВЕ БИЛЕ - У ИЗРОДА ГУСЛЕ НЕ ВИСИЛЕ Гуслар Вукчевић реаговао на срамне нападе: Непоштовани...

Printscreen

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Nepoštovani,

Povodom vašeg sramnog i paranoidnog teksta o mojim „fašističkim“ i drugim „ispadima“, molim da u cjelosti objavite moje reagovanje:

Da hoću da odgovaram autoru ovog, prije svega, gramatički neispravnog a zatim i glupog i zlonamjernog teksta, lako bi bilo dokazati da je svaka riječ u ovom nesrećnom bljuvanju mržnje pogrešno i nelogično primijenjena. Ipak, moj stav je da sa bezimenim a samim tim i nepostojećim likom ne polemišem, a i da hoću ne bi mogli jer očigledno nam nisu iste ljudske, jezičke, moralne, logičke pa ni bilo kakve druge karakteristike.

Medicinskim jezikom koji se i te kako može primijeniti na društvo, benigni tumor još uvijek nije alarmantna pojava ali ako se ne liječi, postoji mogućnost da pređe u zloćudni i nanese štetu organizmu.

Upravo zbog društva koje je organizam, a mi njegove ćelije, u vezi ovog benignog tumora oličenog u nekoliko portala fašističke prepoznatljivosti, a da ne bi njihove laži i podvale izazvale zloćudne deformitete, dužan sam par riječi prije svega zbog javnosti. Neprijatelja nemam, bar da ja znam, po imenu i prezimenu, a među neistomišljenicima po raznim pitanjima imam mnogo drugova i dokazanih prijatelja.

Vjerska, nacionalna ili politička pripadnost kod mene nikad nije bila i neće biti mjera ljudskosti.

Zovem se Željko Vukčević. Zaposlen sam u Glavnom Gradu. Prvi stihovi koje sam naučio su iz Gorskog vijenca. Prvu pjesmu sam uz gusle zapjevao. Ponosan sam na svoj narod, na Crnu Goru i njenu slobodarsku tradiciju. Znam sa kime smo ratovali, ko se junački na megdanu držao, ko je bio zločinac i na nejač udarao. I ne bojim se da kažem istinu nikome, a kome se ne sviđa ne mora da sluša. Tako je i sa pjesmom koja je ovog puta povod za napad na mene. Vrtijeljka, Carev laz, Martinići, Krusi, Fundina, Grahovac, Vučji do i mnoge druge bitke koje su nas odredile bjehu li sa Turcima? I smatrate li da danas to ne smijemo pomenuti? Ne mogu da zamislim takvu Crnu Goru.

U svom buncanju NN lice poveza pjesmu i moto-klub kojem pripadam. Kaže da smo pod kontrolom strane službe a nije nas prijavilo (ne vrijeđam nego ne znam pol NN lica) nadležnim organima. Neprijavljivanje krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti je krivično djelo. Ali NN lice zna da ne govori istinu i ono što piše bitno je za nekoliko njegovih istomišljenika koji nemaju ni argumenata ni hrabrosti da se suoče sa nama a kamoli da nas prijave. Voljeli bi da nas neko drugi zabrani, što ne sumnjam da bi učinio da ima razloga.

Na kraju, planiram da svoj život provodim prenoseći mlađima ono što ja znam: epsku pjesmu i gusle. Na mojoj strani su: Bog, Nemanjići, Crnojevići, Petrovići, Crna Gora, UNESKO. I dugo sam razmišljao zbog čega takva mržnja prema guslama i guslarskoj pjesmi. Reče mi se samo, kroz dva stiha:

,,Srbinu su prve kletve bile: U izroda gusle ne visile!”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)