BIVŠI RADNICI VEKTRA BOKE OPET PROTESTUJU: Nezadovoljni radom i odlukama nadležnih sudova

V.V.

29. 06. 2023. u 16:20

U POKUŠAJU da utiču na sudsku i izvršnu vlast da konačno reše njihove probleme, bivši radnici "Vektra Boke" organizovaće sutra, 30. juna, protest u Herceg Novom.

БИВШИ РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ ОПЕТ ПРОТЕСТУЈУ: Незадовољни радом и одлукама надлежних судова

Foto:privatna arhiva

Nekadašnji radnici Vektra Boke koja je privatizovala uspešno i ugledno hercegnovsko hotelsko turističko preduzeće Boka, ukazaće na nepravilnosti u odlukama i radu nadležnih sudova, kaže predsednik NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak.

Prema njegovim rečima “glavna tema okupljanja biće predsednik Višeg suda Crne Gore, Boris Savić, te rešenje tog Suda koje opravdava sve nezakonitosti vlasnika Vektra Boke, Dragana Brkovića”.

Rajak dodaje da su na osnovu obećanja očekivali rešenja od aktuelne Vlade u tehničkom mandatu, ali još čekaju konkretne korake i apeluju da se konačno potpiše odluka o radnoj grupi koja će da evidentira sve činjenice, uništenu imovinu i utvrdi stvarno stanje, kazao je Rajak.

Poslednji pokušaj otvaranja stečaja u kompaniji Vektra Boka bio je neuspešan jer je u dopunjenom izveštaju privremenog stečajnog upravnika konstatovano da je od momenta izrade prvobitnog nalaza bilo transakcija preko računa te kompanije. Do sada je u postupku promenjeno troje sudija i jedan privremeni upravnik, a Uprava prihoda i carina tvrdi da plan reorganizacije nije ispoštovan i da je dug Vektre Boka premašio 1,5 miliona evra, zbog čega i traže uvođenje stečaja.

Iz UPC tvrde i da kompanija koja je u vlasništvu Dragana Brkovića samo odugovlači proces. Postupak kojim se pokušava uvesti stečaj u ovu kompaniju traje duže od dve godine. Inače, bivši radnici već su organizovali proteste u Herceg Novom i Podgorici, ali do sada nisu uspeli da utiču na nadležne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)