DRAMA U CRNOJ GORI: Stotine đaka dobilo nula poena na maturskom ispitu - skrinšotovi dopisivanja procurili u javnost

Novosti online

02. 06. 2023. u 15:11

Više stotina maturanata u Crnoj Gori dobilo je nula bodova iz eksternog maturskog ispita iz crnogorsko-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, navodno zbog prepisivanja.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Стотине ђака добило нула поена на матурском испиту - скриншотови дописивања процурили у јавност

Foto N. Skenderija

Više njihovih roditelja javilo se redakciji podgoričkih "Vijesti", tvrdeći da nadležni navodno nisu imali mogućnost da utvrde ko je od đaka prepisivao, s obzirom na to da nijedan od učenika koji je dobio nula bodova "nije ni opomenut tokom ispita".

Prema nezvaničnim informacijama, nulom su ocenjeni i neki đaci generacije pojedinih škola na severu Crne Gore.

Eksterni maturski ispit iz CSBH održan je 11. aprila, a svi maturanti su radili isti test u isto vreme. Prema ranijem pisanju medija bili su u organizovani i u Vajber grupu, na kojoj su delili pitanja i odgovore. Skrinšotovi njihovog dopisivanja tokom ispita "procurili" su ranije u javnost.

Vijesti su uputile set pitanja crnogorskom Ministarstvu prosvete ovim povodom.

Eksterni maturski ispit se u Crnoj Gori polaže nakon završenog četvorogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Položen maturski ispit je opšti uslov za nastavak obrazovanja na bilo kojoj visokoškolskoj ustanovi.

(Vijesti.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu