RADNICI INSTITUTA IGALO NASTAVLJAJU PROTEST: Nijedan zahtev nije ispunjen avansom od 600 hiljada evra

V.V.

01. 06. 2023. u 19:10

Ugostiteljski radnici Instituta Igalo koji već deset dana obustavljaju rad po sat vremena tokom ručka, od ponedeljka i tokom večere, a imaju i podršku kolega, nezadovljni su odlukom Vlade o avansu od 600 hiljada evra.

РАДНИЦИ ИНСТИТУТА ИГАЛО НАСТАВЉАЈУ ПРОТЕСТ: Ниједан захтев није испуњен авансом од 600 хиљада евра

fOTO: V.V.

Proteste nastavljaju, a sledi i odluka o daljem delovanju.

- Vlada nije ispunila nijedan od naših zahteva, a tražili smo isplatu dve zarade do kraja ove sedmice i saglasnost na Kolektivni ugovor. Avansna uplata od 600 hiljada evra neće podmiriti možda ni isplatu jedne plate jer je račun Instituta blokiran na iznos od 300 hiljada evra po pravosnažnoj presudi na osnovu tužbi radnika - informisao je u ime radnika Rade Miljanić.

Prema njegovim rečima razočarani su i što Vlada nije razmatrala Kolektivni ugovor- Tražiće zbog sceva sastanak sa menadžmentom Instituta. Jednočasovne proteste za vreme ručka i večere nastavljaju, a u subotu će se odrediti na koji način će radikalizovati protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ