NEDOSTOJNA POVIŠICA OD 20 EVRA: Nezadovoljni umetnici juče pred Vladom Crne Gore

I. D. S.

19. 04. 2023. u 06:15

KULTURNI radnici nezadovoljni su povećanjem zarada koje je ispregovarao Sindikat kulture, te su juče organizovali protest pred Vladom i to u organizaciji novoformirane sindikalne organizacije - Slobodni sindikat kulture. Uprkos brojnim problemima sa kojima se, kako kažu, suočavaju, imaju samo jedan zahtev - da im se ispuni da obećano povećanje zarada od 25 odsto.

НЕДОСТОЈНА ПОВИШИЦА ОД 20 ЕВРА: Незадовољни уметници јуче пред Владом Црне Горе

I.D.S.

Zaposleni u kulturi još su u pregovorima sa resornim ministarstvom kako bi se došlo do kompromisa u povećanju koeficijenta za umetničku grupu radnika, ali su se juče svakako okupili ispred Vlade kako bi skrenuli pažnju na nepravdu koja im je učinjena potpisivanjem novog kolektivnog ugovora. Prema rečima predsednika novoformiranog sindikata, glumca Vukana Pejovića, Sindikat kulture ih nije zastupao u pregovorima kako bi to trebalo da čini sindikalna organizacija. Umetnici su, kaže, više nego razočarani, jer potpisanim Granskim kolektivnim ugovorom dobijaju povećanje od svega 20 evra.

- Imamo samo jedan zahtev koji nosi sa sobom borbu protiv diskriminacije, vraćanje dostojanstva umetnicima, a samim tim, borbu za kulturu ove države - istakao je Pejović.

Sindikatu kulture daju još jednu šansu da nedovede situaciju do tačke pucanja koja će ići na štetu svih u umetnosti, a rok da se nepravda ispravi, dali su do kraja sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)