"NE GAJIMO ILUZIJE" Zaharova se oglasila o odnosima sa Crnom Gorom posle Milovog pada

Novosti online

05. 04. 2023. u 17:06

RUSIJA ne gaji nikakve iluzije kada je reč o perspektivama razvoja odnosa sa Crnom Gorom nakon izbora novog predsednika zemlje i polaziće od konkretnih koraka koje Podgorica bude preduzimala, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

НЕ ГАЈИМО ИЛУЗИЈЕ Захарова се огласила о односима са Црном Гором после Миловог пада

Foto: Profimedia

- Proces obnavljanja odnosa, a oni su sada dostigli svoj istorijski minimum, moguć je samo ako postoji želja i politička volja da se reše pitanja i problemi koji su se nakupili poslednjih godina. Ne gajimo nikakve iluzije i polazićemo od konkretnih koraka koje Podgorica može da napravi ili ih napravi u okviru bilateralnih odnosa. Otvoreni smo za dijalog, ali ga mi sa svim zemljama gradimo tako da bude na uzajamno ravnopravnoj, uzajamno korisnoj osnovi, na osnovu međunarodnog prava i bilateralnih sporazuma - rekla je ona na brifingu za novinare.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Milo Đukanović izgubio izbore i da odlazi sa vlasti posle 30 godina, ona je rekla da su izbor unutrašnja stvar svake države i da komentare treba prepustiti ekspertima.

Na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori Đukanovića je pobedio Jakov Milatović.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić