POBEDIĆU MILA: Andrija Mandić veruje da će biti novi predsednk Crne Gore

V.K.

02. 03. 2023. u 22:01

KANDIDAT za predsednika DF-a Andrija Mandić kizjavio je večeras da čvrsto veruje u pobedu na predsedničkim izborima.

ПОБЕДИЋУ МИЛА: Андрија Мандић верује да ће бити нови председнк Црне Горе

Foto: V. K.

- Ne bih ulazio u ovu trku da nemam procenu i da nemam uveravanje da je politika koju zastupam, politika pomirenja, jedina prava budućnost koja je potrebna Crnoj Gori. Kako sam bio jedan od političkih aktera koji je kroz borbu i odbranu svoje zajednice imao oštriju retoriku, pošao sam od činjenice da je potrebno sagledati vlastiti učinak i domet i onda izaći sa konkretnim programom sa spremnošću da ujedinim Crnu Goru, kazao je Mandić gostujući na televiziji.

On je dodao da je došlo vreme da se narod u Crnoj Gori ujedini.

- Milo Đukanović je oboren 30. avgusta. Obračunali smo se sa kriminalnim aparatom. Imali smo i lokalne izbore gde smo u gotovo svim opštinama imali pobede, i sada imamo poslednji punkt, poslednju tačku koju drži Milo Đukanović koja treba da se vrati narodu i jednoj novoj politici pomirenja - naveo je Mandić.

Podsetio je da želi da se završi utakmica u kojoj se mrzi u Crnoj Gori.

-Bolje je da se probudite ujutru i da razmišljate šta možete uraditi za druge - kazao je Mandić. -Ako ne bude ostvaren pobednički rezultat, uradiću ono što je najbolje za stranku i za našu zajednicu. Da izaberemo novo stranačko rukovodstvo, ali i da nastavimo ovu politiku. Ne želim da se ova politika vraća u nazad.

Lider NSD-a pozvao je sve predsedničke kandidate izuzev Mila Đukanovića a koji dolaze iz parlamentarne većine da potpišu dokument u kom će se obavezati da onaj ko uđe u drugi krug dobije podršku svih drugih.

-Lično sam spreman da aktivno učestvujem u kampanji onog ko uđe u drugi krug, kako bi mu pomogli da pobedi Mila Đukanovića. Zato očekujemo da i drugi predsednički kandidati urade nešto slično. Izbori postoje da bi se videlo narodno raspoloženje. Nemam dileme da ću biti u drugom krugu, ali to je moje uverenje, a to ne možemo znati do prebrojavanja glasačkih listića - kazao je on.

Mandić dodaje da ima državljanstvo Srbije koje je dobijeno na legalan način.

- Nikada nisam imao prebivalište u Srbiji, od kad sam rođen imam prebivalište u Crnoj Gori. Nisam bio na biračkim spiskovima, ali imam legalno državljanstvo. Ja ni 2016. godine kada mi je crnogorska policija i tužilaštvo oduzelo dokumenta, ni na kraj pameti mi nije palo da iskoristim to što sam državljanin Srbije i da uzmem njihova dokumenta. Imam državljanstvo koje je u skladu sa propisima bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore - kazao je Mandić.

Lider Nove kazao je da je njegova matica Crna Gora.

-Ja volim Crnu Goru. Pokušavali su da mi podmetnu mnoge odgovore, ali ja volim Crnu Goru. Ovo je moja država. Želim da sa pozicije šefa države pomognem građanima da prevaziđu jaz među nacionalnim zajednicama a kao predsednik ću pokušati da okupim ljude oko onoga gde imamo zajedničke tačke - kazao je Mandić, pozivajući da svako neguje svoju zajednicu ne ugrožavajući druge i mišljenja je da je to najbolja formula za Crnu Goru.

Posao predsdnika Crne Gore, dodao je da objedini ljude Crne Gore.

-Ideja naprimer o obnovi spomenika kralju Aleksandru bi samo donela pojačane tenzije. Ipak, kada se pomirimo unutar Crne Gore koja je dominantno između pravoslavnog bića, trebamo pronaći formulu gde bi dodirujući se i tražeći ono što je zajedničko otvorili prostor za rešavanje onoga što nam nije zajedničko - kazao je Mandić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)