ĐUKANOVIĆ O RAZREŠENJU KRIZE U CRNOJ GORI: Prvi izbor sudija Ustavnog suda, pa dogovor oprevremenim izborima

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 02. 2023. u 20:59

REALNA nada da se iz ove agonije izađe je izbor sudija Ustavnog suda do kraja meseca i postizanje dogovora o oganizovanju prevremenih parlamentarnih izbora, nakon čega se Crna Gora može vratiti normalnom životu, stabilnosti i reformskim naporima na evropskom putu.

ЂУКАНОВИЋ О РАЗРЕШЕЊУ КРИЗЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Први избор судија Уставног суда, па договор опревременим изборима

predsednik.me

Ovo je izavio predsednik Crne Gore Milo Đukanović tokom razgovora sa članovima parlamentarne grupe za saradnju Budnestaga sa zemljama Jugoistočne Evrope koju predvodi predsedavajući Josip Juratović. Ova delegacija boravi u Crnoj Gori u okviru posete regionu.

- Predsednik Đukanović je podelio sa sagovornicima ocenu o lošijem stanju u regionu danas u odnosu na period pre 7-8 godina, oživljavanje nacionalističkih politika i zaustavljanje reformi, što za rezultat ima i usporenu integraciju u EU. Na toj liniji poručio je da će region biti stabilan samo ako se bude vratio reformama i imao otvorena vrata za dalju evropeizaciju, što Nemačka zna i u kontinuitetu podržava - saopšteno je iz kabineta predsednika Crna Gore.

Đukanović je upoznao nemačke parlamentarce i sa političkim prilikama u Crnoj Gori od promene vlasti, ističući da je za postojeću disfunkcionalnost institucija i krizu u kojoj je zemlja, jedino rešenje obnova legitimiteta vlasti do koje se mora doći kroz parlamentarne izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu