KIŠA PROMENILA PLANOVE ORGANIZATORA: Mala fešta od naranče imaće dva izdanja (FOTO)

V.V.

04. 02. 2023. u 14:35

REALIZACIJU prve od četiri stađunske fešte koje godinama organizuje hercegnovsko NVU RUKE “Malu feštu od naranče” promenila je kiša, pa se deo učesnika kojih je bilo pedesetak iz Novog ali i drugih gradova Crne Gore i regiona, razišao. Organizatori su pod krovom Gradske kafane održali licitaciju poklonjenih torti kojih je bilo tridesetak, a prihod od prodaje namenili za NVO Nova šansa u Novom.

КИША ПРОМЕНИЛА ПЛАНОВЕ ОРГАНИЗАТОРА: Мала фешта од наранче имаће два издања (ФОТО)

Foto:V.V.

Dobra volja i istrajnost organizatora ali i donatora, kao da su i vremenske prilike preokrenuli. Oblaci su se razišli, kiša je stala pa su učesnici koji su istrpeli hladnu kišu  zainteresovanim meštanima i gostima ponudili uz svoje rukotvorine, nakit, slike, ukrasne i upotrebne predmete  i zdrave plodove novske prirode, masline, maslinovo ulje, domaće džemove, sokove, suhomesnate proizvode…

– Zbog neočekivano lošeg vremena, bili smo pruđeni da odgodimo Izložbu domaćih proizvoda i rukotvorina koja je planirana duž glavne, Njegoševe ulice, a o novom terminu obavestićemo izlagače, sugrađane i goste. U Gradskoj kafani smo realizovli licitaciju doniranih torti, a naši sugrađani i kompanije na najbolji način su odgovorili na naš poziv da otkupe torte čija se cena kretala od 25 do 80 evra. Skoro sve torte su otkupljene već oko podneva, rekla nam je Milina Kovačević iz NVU Ruke. Učenici Ugostiteljske škole i Preduzetnici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” su bili na visini zadatka koji smo im poverili, a takve saradnje sa zajednicom su za nas dragocjene, a nadamo se da su i njima korisne, bio je komentar Miline Kovačević.

Maja Erenji Hare-Braun je podsetila je da će večeras u Kantini 65 biti održana Oranž parti kao što je i planirano. Draško Đukić i Oleg Dudčenko nastupiće od 20 časova, a biće i delicija koje  pripremaju za zimsku stađunsku feštu.

O novom terminu Male fešte od naranče koja će neplanirano imati dva izdanja, ali čini se na radost učesnika, organizatori će sve  vreme obavestiti. Učesnici su odgađanje  komentarisali uz mnogo  razumevanja i  pohvale za dosada organizovane fešte za koje kažu da su uvek odlično posećene, organizatori i domaćini izuzetno ljubazni, a druženja nezaboravna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!