KO JE UHAPŠENI "ŠKALJARAC" MARKO LJUBIŠA KAN: Visokopozicioniran u klanu, bio na meti DŽonija sa Vračara

Novosti online

01. 02. 2023. u 21:38

MARKO Ljubiša Kan, visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", uhapšen je večeras u Budvi.

КО ЈЕ УХАПШЕНИ ШКАЉАРАЦ МАРКО ЉУБИША КАН: Високопозициониран у клану, био на мети Џонија са Врачара

Foto: Profimedia/Ilustracija

Marko Ljubiša Kan, visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" i prijatelj Luke Bojovića, često je bio na meti napadača, međutim dosad je svaki put uspeo da izvuče živu glavu.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo 2021. godine podiglo je optužnicu protiv petočlane kriminalne grupe koja se sumnjiči da je krajem januara te godine planirala da ubije Ljubišu.

U optužnici se navodilo da je likvidaciju organizovao Džoni sa Vračara i da je hice u "škaljarca" trebalo da ispali Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je bio osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca u TC "Ušće" u Beogradu.

- Lazar Ilić, koji je po nalogu izvesnog Džonija sa Vračara trebalo da puca, u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao je znak za akciju od optuženog Strahinje Savića, zaduženog za praćenje mete - navodi Tužilaštvo.

Podsetimo, Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, navodno je vođa kriminalne grupe sa Vračara koja je blisko sarađivala sa kavačkim klanom i grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ljubiša je do sada je preživeo pokušaje atentata 2009. i 2013. u Beogradu i 2019. u Budvi. Napad, koji je Džonijeva grupa planirala na njega u januaru 2021. godine, navodno je sprečio njegov kum Goran Slovnić, koji primetio da ga muškarac prati.

Slovnić je, navodno, 22. januara zaustavio Strahinju Savića na ulici jer se ponašao sumnjivo i tražio da mu kaže ko ga je poslao. Policija je registrovala raspravu i privela Savića, koji je policiji priznao planove za likvidaciju Kana, nakon čega su uhapšeni i ostali. Savić je, navodno, istražiteljima odmah otključao i svoj kriptovani telefon i dao im šifru za tajnu aplikaciju Skaj.

U vreme organizovanja likvidacije, Belivuk i Miljković bili gosti Radoja Zvicera u Crnoj Gori

- Prema navodima optužnice, Ilić, Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković, koji je u bekstvu, tokom 2020. godine postali su članovi organizovane kriminalne grupe koju je formirala sudu nepoznata osoba sa nadimkom Džoni sa Vračara. Džoni je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih dela - preneli su tada crnogorski mediji.

Članovi ove grupe bile su i osobe sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i još nekoliko njih, koji su za sada neidentifikovani.

- Ilićev zadatak bio je da ispali hitac u Kana, dok je Savićevo zaduženje bilo da prati i opservira metu, ali i pruža logističku podršku izvršiocima. Grga i Klečak su prihvatili da izvršioce krivičnih dela prevoze preko granica i povezuju s drugim članovima grupe. Mileković je prihvatio da prati osobe koje je trebalo da budu likvidirane, te da daje uputstva prilikom realizacije - navodi se u optužnici.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA LIKVIDACIJE U UGRINOVCIMA: Ubica sasuo pet metaka u telo mladića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČESTO SRPSKO IME IMA TUŽNO ZNAČENJE: Roditelji koji ga daju svojoj deci često nisu svesni porekla